Magyarország

2008.06.22. 19:52

Lezuhant egy helikopter Nagybajomnál

<p>Nagybajom - Négyen megsérültek, mikor baleset ért egy helikoptert vasárnap délután a Somogy megyei Nagybajom közelében.</p>

19:50: Húsz méter magasból zuhant le a helikopter Nagybajomnál

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) első vizsgálata szerint a felszállás helyétől 200 méterre, körülbelül 15-20 méter magasból zuhant le a helikopter, ami vasárnap délután Nagybajomnál szenvedett balesetet. Az öt utas közül mindenki megsérült, de a KBSZ szerint még nem tisztázott, hogy mennyi közülük a súlyos sérült.

A fedélzeten öten voltak, mindannyian megsérültek, de hogy közülük hányan súlyosan, az még nem tisztázott. Bajkó Erika úgy fogalmazott: a légijármű a zuhanástól "jelentős mértékben megsérült".

17:30: Csányi Sándor birtokán zuhant le a gép

Négyen súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült meg az utolsó adatok szerint a vasárnap délutáni Somogy megyei helikopter-balesetben. A helikopter felszállás közben zuhant vissza a földre, Nagybajom közelében egy erdős területen. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a gép Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának birtokán zuhant le és a sérültek a bankvezér ismerősei.

A rendőrség utolsó információi szerint négyen súlyosan, egy ember könnyebben sérült meg - mondta el a Független Hírügynökségnek Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: a sérültek közül ketten a gép roncsaiba szorultak, őket a tűzoltók szabadították ki.

A helikopter Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának birtokán zuhant le. A helikopteren a bankvezér ismerősei ültek, Csányi Sándor nem volt a gépen - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

15:30: Bajkó Erika, a Közlekedés-biztonsági Szervezet szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: az első információk szerint a gépen öten ültek. Egyikük súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg.

Úgy tudni, ötödik társuknak nem lett baja. A baleset részleteiről egyelőre nincsenek információk. Azt sem lehet pontosan tudni, hogy polgári vagy katonai gépről van-e szó.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!