Magyarország

2008.04.05. 09:18

Indul a Nyitott Lovardák program

<p>Ezen a hétvégén indul az országban a Nyitott Lovardák program. A rendezvénysorozat keretében 60 lovas létesítmény várja a vendégeket ingyenes lehetőségekkel áprilistól júniusig.</p>

Az érdeklődők kipróbálhatják a lovaglást, a fogathajtást vagy megnézhetnek egy edzést.

A rendezvénysorozat a budapesti Nemzeti Lovardában indul április 5-6-án, ahol a lovastorna országos bajnokságot tartják. A közönség megnézheti a versenyeket, és ott is lesz ingyenes lovaglási lehetőség. A nyílt napokon emellett megismertetik a vendégeket a fogathajtással vagy éppen a lovas íjászattal, de lesz, ahol csikósbemutatót vagy lovasedzést lehet megnézni - mondta a Független Hírügynökségnek Maus András, a Magyar Turisztikai Egyesület (MATUR) Lovas Tagozatának munkatársa.

A Nyitott Lovardák sorozat nyílt napjain ingyenesek a programok, de a lovardák csak regisztráció után tudják fogadni a vendégeket. A nagy érdeklődés miatt érdemes előre bejelentkezni a legközelebbi létesítménybe. A lovardák listáját és elérhetőségeit a www.lovasok.hu/nyitottlovardak internetes oldalon lehet megtalálni.

Az idei már a negyedik Nyitott Lovardák rendezvény. Tavaly 3-4000 látogatót fogadtak, idén 4-5000 vendégre is számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!