Magyarország

2008.04.12. 15:42

Fidesz: Kóka nevéhez az adóemelés és új adónemek bevezetése köthető

<p>Kóka Jánosnak több éve lett volna arra, hogy gazdasági miniszterként, a kormánykoalíció résztvevőjeként fejlessze a magyar gazdaságot, csökkentse az adókat - így reagált közleményben Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az SZDSZ vezetőjének adóreformot sürgető kijelentéseire.</p>

Az ellenzéki politikus szerint Kóka János nevéhez ehelyett csak adóemelések és számos új adónem bevezetése köthető, valamint az 1 százalékos gazdasági "növekedés" és az elszabaduló infláció. Kóka Jánosnak már senki sem hisz, miután megbukott miniszterként, koalíciós partnerként és pártelnökként is - fogalmaz Cser-Palkovics András közleménye.

Kóka János szombaton mondta azt, hogy bár az egykulcsos adó önmagában nem oldja meg az ország összes gazdasági problémáját, a példák azt bizonyítják, hogy lemaradunk azok mögött, akik ezt bevezették. Beszélt arról is, hogy az országban - munkahelyeket veszélyeztetve - csaknem leállt a gazdasági növekedés, innen pedig csak egy átfogó, okos adóreformmal lehet kitörni. Emlékeztetett, hogy az SZDSZ 1998. óta egykulcsos adót javasol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!