Magyarország

2008.03.12. 08:01

Lázadnak a helyi vezetők Gaskó ellen?

<p>A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) több területi vezetője is aggályát fejezte ki a vasutassztrájk esetleges folytatásával kapcsolatban.</p>

Például a dunántúli területi küldöttek jelezték a vezetőségnek, hogy náluk korábban sem álltak már sokan a munkabeszüntetés mellé. Gaskó István, a VDSzSz elnöke azonban kitart a nyomásgyakorlás mellett - írja a Népszava.

Az érdekképviselet és a MÁV szerdán ül le ismét tárgyalni. A szakszervezet ragaszkodik korábbi követeléseihez, azaz a 10 százalékos plusz fizetésemeléshez, és ahhoz, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációjából.

A lista bővült azóta a 38, bizonytalan jövőjű vasúti szárnyvonal ügyével - mondta Bárány Balázs, a VDSzSz alelnöke, aki cáfolta, hogy a területi vezetők nem támogatnák már sztrájk-ügyben Gaskó Istvánt. A vasúttársaság a szakszervezet pénzügyi követeléseit elutasítja.

  • Nem döntött a VDSZSZ a sztrájk újrakezdéséről
  • Ezúttal az utasok kaptak pirosat a MÁV-tól
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!