Magyarország

2008.03.13. 13:51

Hétfőn szavaz az Országgyűlés a vizitdíj eltörléséről

<p>Jövő héten hétfőn szavaz az Országgyűlés a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat eltörlő törvényjavaslatokról - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki házbizottsági ülés után.</p>

Ugyancsak hétfőn döntenek a képviselők a Fidesz által benyújtott, szintén a népszavazással kapcsolatos törvényjavaslatról, amely egyebek mellett rögzítené, hogy a vizitdíj, a napidíj és a tandíj eltörlésével jelentkező bevételhiányt a játékadóból pótolja a jövőben az állam.

A kormány által benyújtott egészségügyi és oktatási díjakat eltörlő javaslat szerint április 1. után nem kellene fizetni az említett díjakat. Ugyancsak a jövő heti ülésen tárgyal az Országgyűlés a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslatról. Szili Katalin tájékoztatása szerint a csütörtöki ülésen azt kérte a frakciók képviselőitől, hogy a soron következő, március 27-i Házbizottsági ülésre alakítsák ki álláspontjukat arról, hogy mikor szavazhat a Ház az új ombudsman-jelöltekről, akiket várhatóan pénteken nevez meg Sólyom László köztársasági elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!