Magyarország

2008.03.17. 07:43

Hétfőn szavaz az Országgyűlés a vizitdíj eltörléséről

<p>Kétnapos ülést tart az Országgyűlés, a tervek szerint hétfőn szavaznak a képviselők a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével kapcsolatos törvényjavaslatokról.<BR /></p>

A kormány javaslata szerint április elsejétől szűnne meg a vizitdíj, a kórházi napidíj és nem vezetnék be a tandíjat, amit elvileg ősztől kellett volna fizetniük a felsőoktatási hallgatóknak. Ugyancsak hétfőn döntenek a képviselők a Fidesz által benyújtott, szintén a népszavazással kapcsolatos törvényjavaslatról, amely egyebek mellett rögzítené, hogy a vizitdíj, a napidíj és a tandíj eltörlésével jelentkező bevételhiányt a játékadóból pótolja a jövőben az állam. A Fidesz már jelezte, ha ezt a javaslatukat leszavazza a kormánypárti többség, újabb elképzelésekkel állnak elő.

Hétfőn szavaznak a képviselők az Új Tulajdonosi Programról szóló országgyűlési határozati javaslatról. A tervezetet Göndör István, az MSZP, és Gusztos Péter, az SZDSZ képviselője nyújtotta be. A dokumentumban az Országgyűlés egyebek mellett felkéri a kormányt, hogy 2008. április 30-ig dolgozzon ki részletes programot az állami tulajdon egyes elemeinek magántulajdonba adására. A javaslat rögzítené azt is, hogy az Új Tulajdonosi Program végrehajtásának ellenőrzésére az Országgyűlés eseti bizottságot hoz létre.

Ugyancsak ezen a héten tárgyal az Országgyűlés a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslatról.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!