Magyarország

2008.03.27. 13:27

Gyurcsány szerint nyugalom és változás kell

<p>Nem adott egyértelmű választ Gyurcsány Ferenc csütörtökön az MSZP Harmadik Hullám Platform elnökének szerdai kijelentésére, miszerint tárgyalják újra a koalíciós szerződést, illetve gondolkodjanak el a kisebbségi kormányzáson.<BR /></p>

Mesterházy Attila a platform elnöke és az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán jelentette ki, hogy felkérik Gyurcsány Ferenc pártelnököt, hogy az SZDSZ tisztújítása után haladéktalanul kezdeményezze a koalíciós szerződés újratárgyalását tartalmi és strukturális szempontból egyaránt. Mesterházy hozzátette: hisz abban, hogy van lehetőség kisebbségi kormányzásra.

Az MSZP frakcióvezető-helyettesének fölvetésével kapcsolatban a miniszterelnök egy budapesti sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva azt mondta: a kabinet és a kormánypártok feladata, hogy a kormányprogramot megvalósítsák. Gyurcsány Ferenc kiemelte: "a cél az, hogy jobb legyen az egészségügy, a felsőoktatás. Ehhez azonban nyugalom és változás szükséges" - fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: "arról kell tárgyalnunk, hogy a kitűzött célokat hogyan tudjuk a legjobban megvalósítani, hogy kevesebb konfliktus legyen az egészségügyben, az oktatás pedig jobb legyen. Én is ezen dolgozom" -mondta Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!