Magyarország

2008.03.31. 11:37

Gyurcsány szerint bársonyosabb reformpolitika kell

<p>A miniszterelnök szerint az MSZP szombati országos pártértekezletének tanulsága az, hogy "bársonyosabb reformpolitikára van szükség", vagyis nem kevesebb reform kell, hanem több biztonság.</p>

A kormányfő erről az MSZP hétfői frakcióülésén beszélt újságírók előtt. Gyurcsány Ferenc tájékoztatta a szocialista képviselőket arról, hogy hétfőn reggel április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, azonban részletesen nem beszélt a koalíciós helyzetről.

A kormányfő szerint az országos pártértekezleten több kritika és kevesebb elismerés érte a kormány elmúlt kétéves tevékenységét. Gyurcsány Ferenc hozzátette: az egészségbiztosítási reformot nem kell feladni, csak új megoldásokat kell találni a végrehajtásához, hogy a "biztosítottakról szóljanak a változások." A miniszterelnök úgy véli, hogy sem a felsőoktatás, sem pedig a közoktatás reformjában nincs vita a koalíciós pártok között és folytatni kell a megkezdett munkát.

Gyurcsány Ferenc megerősítette szombati szavait, hogy a következő pár hónapban meg kell határozni a következő két év feladatait, azt azonban továbbra sem tudta megmondani, hogy ez járhat-e a koalíciós szerződés, vagy a kormányprogram teljes felülvizsgálatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!