Magyarország

2008.03.16. 12:10

Fodor Gábor: Üzenet volt a népszavazás

<p>Budapest - A népszavazás eredménye azt bizonyítja, hogy nem tudták megértetni az emberekkel, hogy a reformok mindenki javát szolgálják - mondta Fodor Gábor, környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Vasárnapi Blikknek adott interjújában.</p>

A zöldtárca vezetője úgy véli: tudomásul kell venniük az eredményt, amely üzenet volt a társadalom részéről, a programjukat azonban végig kell vinni, mert ez az ország érdeke. Erről az embereket is meg kell tudni győzni - tette hozzá.

A koalíciós feszültséggel kapcsolatban Fodor Gábor úgy fogalmazott, hogy a kormánypártokat természetesen feszültséggel tölti el a népszavazási eredmény. A miniszter szerint fontos lenne, hogy ne az legyen az első reakciójuk, hogy nem tudják miből pótolni a kieső bevételeket, hanem meg kell próbálni megkeresni a szükséges forrásokat.

A politikus beszélt arról is: már biztos, hogy történtek szabálytalanságok az SZDSZ elnökválasztásakor, de ezek nem érintették az elnökjelöltek stábjait - mondta. A vizsgálat lezártáig azonban Fodor Gábor nem kívánja kommentálni a történteket.

Fodor Gábor elmondta, hogy Rába vizének 2009-re meg kell tisztulnia az osztrákokkal történt megállapodás értelmében - ehhez hasonló nemzetközi sikertörténetről a környezetvédelmi miniszter nem tud.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!