Magyarország

2008.02.22. 16:41

Kényszergyógykezelés a lövöldöző asszonynak

<p>Győr - Elrendelték a kényszergyógykezelését annak az asszonynak, aki gázpisztollyal lövöldözött január 26-án a győri Gyermekjóléti Központban.</p>

A 37 éves nő, gyermeke szeme láttára sebesítette meg az egyik alkalmazottat. Az asszony nem tudta elviselni, hogy nem nevelheti a lányát, ezért kezdett lövöldözni. A szakértői vizsgálat súlyos elmezavart állapított meg nála.

A lövöldözés után a rendőrség rendelte el a nő igazságügyi elmeorvosi vizsgálatát. A szakértő megállapította, hogy kóros elmeállapota képtelenné tette az asszonyt arra, hogy felmérje cselekedetének következményeit - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense. Az elmeorvosi szakvélemény alapján a Győri Városi Bíróság elrendelte a nő ideiglenes kényszer gyógykezelését, ezért a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Az édesanya nevelőszülőknél élő lányával találkozott a Gyermekjóléti Központban január 26-án, amikor minden ok nélkül fegyvert rántott és szemen lőtte az egyik ott dolgozó nőt. A lövöldözéskor a nő kislánya is ott volt de ő nem sérült meg. A nőt a kiérkező rendőrök vették őrizetbe. Mivel riasztópisztolyt és viperát is találtak nála, ezért vele szemben közfeladatot ellátó személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt indult eljárás. A nyomozás még tart. A meglőtt asszony sérülése nem volt súlyos, nyolc napon belül gyógyult.

Kapcsolódó cikkek:

  • Lövöldözés a gyermekotthonban
  • Fejbelőtte magát a téti lövöldöző
  • Lövöldözés Szolnok megyében
  • Lövöldözés Kecskeméten
  • Lövöldözés Újpesten
  • Újabb iskolai lövöldözés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!