Magyarország

2007.12.20. 23:15

Szili Katalin hajléktalanokat látogatott

<p>Szili Katalin csütörtökön meglátogatta a Fűtött Utca hajléktalanjait a fővárosi Dankó utcában.</p>

Az Országgyűlés elnöke szerint a karácsonyi ajándékokkal, kis meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamit a lelkiismeretünkön, de a nehéz körülmények között élő emberek sorsának megoldása hosszú távon mindannyiunk számára fontos kérdés.

Az Országgyűlés elnöke csütörtökön az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállóján tett látogatást. Szili Katalinnak saját versekkel, dalokkal kedveskedtek az úgynevezett Fűtött Utcában élő hajléktalanok.

Szili Katalin a Független Hírügynökségnek azt mondta: minden évben itt fejezi be az éves munkáját, hiszen immár öt éve a hajléktalanokkal tölti a karácsony előtti utolsó pillanatokat, mert számára ez jelenti a kellő rákészülést a meghitt ünnepre.

Az Országgyűlés elnöke úgy véli, hogy ilyenkor elsősorban nem az a fontos, amit az ember kap, hanem az, amit másoknak adni tud. Szili Katalin számára a legnagyobb élmény az, hogy találkozhat azokkal az emberekkel, akik méltósággal viselik a sorsukat, és a Fűtött Utcában találnak maguknak szállást és megélhetést.

A Házelnök személyes élményéről is mesélt, hiszen idén, egy korábbi látogatása során a Fűtött Utcában találkozott egykori egyetemi professzora fiával, aki önhibáján kívül került a hajléktalanszállóra. Szili Katalin tapasztalatai szerint sokak számára ez nyilvánvalóan életforma, de vannak, akik szeretnének kikerülni a hajléktalanságból, és nekik nagy segítségre van szükségük.

Karácsony környékén a kis ajándékokkal, meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamelyest a nehéz körülményeiken, de az lenne jó, ha ez nemcsak a saját lelkiismeretünk elcsendesítése lenne.

Ezek a gesztusok nyilván csak időlegesek, de Szili Katalin úgy gondolja, hogy a hajléktalanok sorsának megoldása hosszú távon valamennyiünk számára rendkívül fontos kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!