Magyarország

2007.12.19. 14:57

Érthetetlen mélyrepülés lett a vége

<p>A várakozásokon alul szerepelt a magyar női kézilabda válogatott a világbajnokságon, hiszen a várakozásokkal ellentétben a mieink csak a 8. helyen zárták a franciaországi világeseményt.</p>

A kudarccal zárult vb-t követően egyből megkezdődött a bűnbakkeresés, maga a szövetségi kapitány közvetlenül az utolsó, Angola elleni mérkőzés után elmondta, miben látja a gyenge szereplés okát. A Napló az egyetlen debreceni válogatott játékost, Szűcs Gabriellát kérdezte a világbajnokságról.

Napló: A szövetségi kapitány, Németh András az utolsó összecsapást követően élő, egyenes adásban nyilatkozta, hogy a magyar csapat vesztét az okozta, hogy nem volt meg az a csapategység, ami átsegítette volna a gárdát a holtpontokon, sőt széthúzások voltak. Ezt a csapatnak is elmondta a kapitány?

Szűcs Gabriella: A mérkőzést követően a problémáit nekünk is elmondta, külön kiemelte, hogy az a magyar válogatott, amelyik eddig az egységéről volt híres, ebből semmit sem mutatott a világbajnokság végjátékában. Elmondta, a románok, a németek és az oroszok ellen úgy küzdöttünk egymásért, ahogy az elvárható, utána viszont törés következett be, aminek nem érti az okát. Sajnos ezt nem csak ő, hanem mi játékosok sem értettük.

Napló: Ez a probléma csak a világbajnokság végén derült ki, vagy már menetközben is akadtak gondok?

Szűcs Gabriella: Amikor olyan dolgok kerültek felszínre, amik nem tetszettek Németh Andrásnak, akkor azokat azon nyomban közölte a csapattal.

Napló: Sokak szerint a válogatotton belül kialakult klikkesedések miatt mérgesedett el a helyzet.

Szűcs Gabriella: Mint minden egyes csapatnál, így a válogatottunknál is kialakultak kisebb csoportok, akik szívesebben töltik együtt az idejüket, de szerintem ez konkrétan nem hatott ki a gárda teljesítményére.

Napló: Hallani a győri, dunaújvárosi és a ferencvárosi játékosok külön összetartásáról; debreceniként tartozik valamelyik csoporthoz?

Szűcs Gabriella: Próbálok mindenkivel jóban lenni, függetlenül attól, melyik csapatban játszik. Nagyon sokat voltam együtt például a győri Herr Orsolyával és a ferencvárosi Szucsánszki Zitával, míg a dunaújvárosi Ferling Bernadettel laktam egy szobában.

Napló: Mennyire reális az a pozíció, amit végül megszerzett a magyar válogatott a vb-n?

Szűcs Gabriella: Azért bosszantó a 8. hely, mert ennél sokkal több volt a csapatban. Ha csak azt vesszük, a legjobb négy közé jutásért a későbbi világbajnok oroszoktól úgy kaptunk ki, hogy a vége előtt nem sokkal még nekünk állt a zászló, még fájóbb a végeredmény. Sok apró dolog miatt nem szerepeltünk jobban, ráadásul az Oroszország elleni vereséget követően mélyrepülésbe kezdtünk, ahonnan már nem tudtunk felállni.

Napló: A csapat helyezése után öröm az ürömben, hogy a sportnapilap értékelése szerint a 3. legjobb játékosa volt a magyar válogatottnak a világbajnokságon.

Szűcs Gabriella: Örülök annak, hogy olyan teljesítményt nyújtottam, amivel elégedett lehetek. Nagyon jól esett, hogy a szövetségi kapitány mellett a debreceni szakvezetés, Skaliczky László és Varga József is megdicsért.

Napló: Márciusban következik az olimpiai kvalifikációs torna. Hogy érzi, ez a csapat megkapja a lehetőséget a javításra?

Szűcs Gabriella: Muszáj, hogy sanszot kapjunk, mert ezt a 8. helyet ki kell javítanunk. A világbajnokság után sok kritikát kaptunk, volt olyan, amit jogtalannak éreztünk, ezért is bizonyítani akarunk. Biztos lesznek új arcok a keretben, de képesnek tartom a csapatot arra, hogy kiharcolja az olimpiai szereplést. Persze ehhez az is kell, hogy az első összetartáson mindenki tiszta fejjel és tiszta lappal vágjon neki a felkészülésnek.

Napló: A világbajnoki nagy menetelés után lassan következik az újabb erőpróba, hiszen január 11-én már bajnoki meccset játszik a Loki színeiben.

Szűcs Gabriella: Nagyon megerőltető volt a franciaországi torna, ráadásul meg is fáztam, ezért még egy kis pihenőre szükségem van, de azután újult erővel állok munkába. Lehet, furcsán hangzik, de már várom az új kihívásokat.

 

- Boros Norbert -

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Ma kezdődik a női kézilabda VB
  • Sorsoltak a kézilabda BL-ben
  • Megyei kézilabda
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!