Magyarország

2007.12.25. 08:42

Négy órára csökkent a várakozás Záhonynál

<p>Záhony - Kedd reggelre négy órára csökkent a várakozás a záhonyi határnál, vagyis már csak körülbelbül 80 kamion vesztegel az átkelőnél - közölte a Független Hírügynökséggel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.</p>

Kupecz József elmondta: ha a kiléptetés a jelenlegi ütemben halad, délre megszűnhet a kocsisor.

Záhonynál szombat óta áll több kilométeres sor, főként a hazafelé tartó ukrán és orosz kamionokból. Hétfőn reggel még 24 óra volt a várakozási idő. Ez délután 16-18 órára csökkent, éjszaka pedig tovább apadt.

A Határőrség szóvivője korábban a Független Hírügynökségnek elmondta: a torlódás egyik oka, hogy a nyugati ellenőrző állomások megszűntek, így a járművek akadálytalanul érkeznek Ausztria, Szlovákia és Szlovénia irányából a záhonyi, schengeni határhoz.

Ez az első pont, ahol megállítják az Ukrajna és Oroszország felé tartó járműveket. Az ukrán oldalon átlagosan mindössze 20 kamiont léptetnek át egy óra alatt, ezért a magyar oldalon 500 kamion is feltorlódott.

A veszteglő sofőröknek teát osztanak és már korábban mobil vécéket helyeztek ki a sor mellé.

· Már húsz határsértőt és egy embercsempészt fogtak
· Kedden megszűnik a torlódás?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!