Magyarország

2007.12.22. 09:48

Gusztos: Éger Istvánnak le kell mondania

<p>Éger Istvánnak le kell mondania azon a napon, amikor az egészségbiztosítási törvény hatályba lép - mondta Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese a Hírextrának adott interjújában.</p>

A liberális polititkus minderről annak kapcsán beszélt, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöke a törvény elfogadásakor azt mondta, hogy az egészségbiztosításról szóló törvény végrehajtásában nem segédkezik a MOK, és ott állnak majd ellen, ahol tudnak.

Igazi magyar abszurdnak nevezte Gusztos Péter a kamara elnökének viselkedését és ahhoz hasonlította, mintha az Autóklub elnöke arra buzdítaná az autósokat, vegyék semmibe a hamarosan életbe lépő közlekedési szigorításokat.

"Egy köztestület vezetője nem beszélhet így egy megszavazott törvényről. Véleményszabadság van, de a törvények mindenkire vonatkoznak, még Éger Istvánra is. Persze ahol parlamenti képviselőkkordont bontanak, ott érezheti azt egy kamarai elnök, hogy mondhat ilyet" -mondta Gusztos Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!