Magyarország

2007.11.22. 10:12

Negyedszer is kigyulladt a Jósavárosi panel

<p>Nyíregyháza - Ebben a hónapban negyedszer csaptak fel a lángok Nyíregyházán egy lakótelepi panelház egyik lépcsőházában.</p>

A korábbi esetektől eltérően a tűz november 21-én koraeste nem az alagsorban, hanem a tizedik emeleten keletkezett – egy folyosóra kitett heverő kapott lángra. A lakók még az öt perc alatt helyszínre érő tűzoltók előtt eloltották a lángokat.

Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár mintegy 45.000 Ft. Az előzetes szakvélemény szerint gyújtogatás történt, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság közveszély okozás bűntettének megalapozott gyanújával ismeretlen tettes után folytat eljárást.

A gyújtogató kézre kerítésére külön nyomozócsoport alakult.

Kiegészítés az újabb penelház tűzhöz

A nyíregyházi panelház érintett lépcsőházának alagsorában már ez év márciusában is volt egy tűzeset. Akkor sem sérült meg senki. A tűzoltóság szakvéleménye alapján nem lehetett bűncselekményt megállapítani így az ügyet akkor lezárták.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság gyújtogatások kivizsgálásra alakult nyomozócsoportja most ezt az esetet is újra vizsgálja.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!