Tábor

2023.08.10. 16:08

Mosolyoktól ragyogott Nádudvar, tábort szerveztek hátrányos helyzetű gyerekeknek

A szervezők izgalmas és színes programokkal garantálták a felhőtlen kikapcsolódást.

Marján László

A gyermekbarát rendőrök és a rendőrbarát gyerekek

Fotó: Nádudvari Kincsesház

Honismereti tábort tartottak július végén hátrányos helyzetű gyermekeknek Nádudvaron. A Kincsesház Ludmanné Papp Ilona vezette csapat, Kecskésné Gál Melindával és Váradi Beátával a soraiban idén is élmények sokaságával készülve várta az uniós pályázatból megvalósított, ingyenes tábor résztvevőit.

Fazekas-inasnak álltak a gyerkőcök Fazekas István népi iparművész és felesége, Zsuzsa jóvoltából. A Dávid Lovastanya terepén Csoma Dávid és Szabó Szonja odaadó türelemmel lovagoltatta a kisdiákokat. A művelődési központban játékos helytörténettel színesítették a programkínálatot, Juhász Katalin a könyvtárban, Tóth Ilona Márta a Hungarikum teremben, Sütő Brigitta a látogatóközpontban fogadta a táborozókat. Bakosné Kolozsvári Mariann fodrász, a leány hajviselet helyi, korabeli divatjáról tartott interaktív bemutatót.

Debrecenbe kéne menni...” – tartja a mondás. Mentek is, pulykakakast ugyan nem vettek, de dr. Vajda Mária etnográfus, főmuzeológus, egyetemi docens segítségével megismerhették a „kálvinista Rómát”. A gyermekbarát rendőrök, Hullár Gusztáv alezredes, Karácsony Béla százados, és Budai Csaba őrmester által tartott rendőrségi foglalkozáson kipróbálhatták a rendőrségi eszközöket, felejthetetlen élmény volt az apróságoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!