Fejlesztés

2023.08.04. 13:14

Nagyobb, modernebb óvodát kapnak a nádudvari gyerekek

Aláírták a Vadvirág óvoda felújítására szóló kivitelezői szerződést.

Marján László

A felek képviseletében Maczik Erika polgármester és Vigh Gyula ügyvezető írta alá a megállapodást

Forrás: Marján László

A helyi önkormányzat a „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése a Vadvirág Óvodában Nádudvaron” címet viselő projektjének keretében – sikeres közbeszerzési eljárást követően – kötött szerződést augusztus 3-án a NÉPSZER Nagykunsági Építő Szerelő Kft.-vel. A felek képviseletében Maczik Erika polgármester és Vigh Gyula ügyvezető írta alá a megállapodást. 

A beruházás keretében a Fő út és a Kölcsey utca kereszteződésében lévő Vadvirág tagóvodát újítják fel és alakítják át, valamint parkolók is épülnek. A megújuló épületben tálalókonyhát és a hozzá tartozó raktárat, öltözőrészt, továbbá tornaszobát és hozzá sportszertárat, valamint akadálymentes mosdót alakítanak ki. 

A tervezett funkcióbővítés miatt az épület belső helyiségeit átalakítják, a munka során a szükséges válaszfalakat elbontják, és új válaszfalak épülnek a helyiségek térelhatárolása miatt. Cserélik a burkolatokat, új belső nyílászárókat építenek be, valamint korszerűsítik a gépészeti és az elektromos hálózatot. Elvégzik a mosdók felújítását, a burkolat, a szaniterek és a WC válaszfalainak cseréjét. A foglalkoztató helyiségek előtt árnyékoló elhelyezését tervezik. 

Az épület tetősíkjainak találkozásánál lévő oromkialakítás fa burkolatait és lemezszegéseit, valamint ereszburkolatait felújítják, továbbá napelemeket is elhelyeznek. Az épület összes helyisége teljes belső festést kap. 

Az épület előtt parkolókat alakítanak ki, melyekből egy akadálymentes lesz. A kivitelezésről szóló szerződés értéke mintegy nettó 108,8 millió forint, a kivitelezőnek öt hónap áll rendelkezésre a munkálatok befejezésére, tehát még idén végezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában