haon.hu PODCAST

2024.07.06. 07:00

Podcast: Halmosi Péter örökre a szívébe zárta a DVSC-t

A Loki aranykorszakának szélsője remek szezonokat játszott Debrecenben. Halmosi Péter jó emlékeket őriz a DVSC-ről.

Orosz Krisztofer

Halmosi Péter a DVSC egyik legjobbja volt az együttes aranykorszakában

Forrás: NS-archív

– Kis híján leigazolt a Celtic, akik akkor igazi európai topcsapatnak számítottak – mondta a korábbi Loki-klasszis, Halmosi Péter a Haon sportpodcastjében. A Cucu becenévre hallgató játékost aligha kell bemutatni a DVSC szurkolóknak és a magyar futball kedvelőinek, hiszen többször nyert bajnokságot, stabil tagja volt a magyar labdarúgó-válogatottnak és a világ legerősebb pontvadászatában, az angol Premier Leagueben is kipróbálta magát. 

DVSC, Halmosi Péter, Loki, Labdarúgás
DVSC: Halmosi Péter a Manchester UTD ellen is megmutathatta magát
Forrás: NS-archív

DVSC: Halmosi Péter útja a csúcsra 

A klasszis szélsőnek elmondása szerint sok választása nem volt mivel foglalkozzon, ha felnő, igazi sportos családból származik. A csúcsra vezető út azonban nem volt zökkenőmentes, sok megpróbáltatáson kellett átesnie, de Halmosi Péter azt is elárulta, ki az a személy, akinek mindig szeretett volna bizonyítani. – Törvényszerű volt, hogy futballista leszek. Hét esztendősen kezdtem el játszani a Haladásban, azonnal magával ragadott a labda. Olyan fordulópontjaim nincsenek, mint egy jól sikerült torna. 

Amikor tizenöt voltam, az egyik edzőm miatt sokszor nem akartam menni edzeni, de másnap felkeltem és természetesen tréningeztem. Az U20-as válogatottba hívtak be először a nemzeti csapatban, ott is volt egy sztorim: kicsit későn érő típus volta, a szövetségi edző kiállított a csapat elé, gúnyosan megkérdezte: „így néz ki egy válogatott futballista?”. 

Talán 25 lehettem, amikor édesapám először azt mondta, büszke rám. Addig mindig mondtam, akkor is addig fogok bizonyítani, amíg ezt el nem mondja apukám – kezdte a futballista. 

Az a bizonyos debreceni szerződés 

A futball kedvelői tudják, a Szombathelyi Haladás neveltje Halmosi Péter, aki épp akkor igazolt a DVSC-hez, amikor a Vas vármegyeiek kiestek az élvonalból. Cucunak nem is kellett sok: azonnal megszerették őt a hajdúsági drukkerek. A szélső még a Zilahi-díjat is megkapta, ami azért volt nagy szó, mert előtte csak debreceni kötődésű labdarúgók érdemelték ki a nívós elismerést. A dinamikus és technikás játékára Európában is felfigyeltek, de az a bizonyos skóciai álomszerződés nem jött létre. – A Haliban lejárt a szerződésem, kiigazoltam Grazba, amely egy topcsapat volt Ausztriában. Amikor a Haladással kiestünk, Szentes Lázár volt az edző, aki a Debrecen trénere lett.  A Graznál eleinte sokat játszottam, de jött egy új tréner, majd peremember lette, így kerültem a Lokihoz. Az első évben kölcsönben voltam, de a cívisvárosiak kivásároltak a szerződésemből – mondta az egykori közönségkedvenc. Halmosi Péter a külföldi kalandjaira is kitért. – A sikeres esztendők után érdeklődött a Celtic, de nem jött össze a transzfer. 

Szerencsére így is kaptam esélyt: a Plymouthba szerződtem, noha nem vágyódtam el Debrecenből. A menedzsere megígérte, ha a másodosztályban csinálok egy jó szezont, talál nekem egy Premier League csapatot, így kerültem Angliába. Akkoriban és most is a PL a világ legerősebb bajnoksága, nagyon büszke vagyok rá, hogy nekem sikerült. Az angol futball konkrétan egy vallás a szigetországban, a futballistákat teljesen máshogy kezelik 

– folytatta a Loki ikonja. 

Jelenleg is aktív futballista 

Akik azt gondolnák, Halmosi Péter már visszavonult, nagyot tévednek, hiszen az egykori debreceni közönségkedvenc barátja, Király Gábor együttesében (Király SE) játszik. Érdekesség, hogy a szélről immár csatárként riogatja a Vas vármegye I. osztályának védőit: több mint 100 gólt ért el az elmúlt esztendőkben az elnyűhetetlen futballista. Cucu azt is elárulta, milyen motiváció hajtja a mai napig a futballban és az is kiderül, meddig szeretne még játszani. – A kisfiam most már elért abba a korba, hogy tudja, mit ért el az apukája, neki is szeretnék bizonyítani. 

Mindig azt szoktam mondani viccesen, addig, amíg le nem tolnak a pályáról, játszani fogok. Jól érzem magam, és abbahagyni is nagyon nehéz őszintén szólva. 

Tavaly gólkirály is lettem a megyeiben, szóval szeretnék még jó ideig játszani – nyilatkozta Halmosi Péter. 

Halmosi Péter végezetül elárulta, a vezetőedzői szerepkör sosem vonzotta igazán, de nem zárkózna el tőle, hogy egyszer nevelőegyesületében dolgozzon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában