Kézilabda

2024.06.19. 13:20

Hoppá! A DVSC korábbi játékosa ismét magára húzta a debreceni mezt

Úgy tűnik, hogy Elke Karsten továbbra is pozitívan gondol vissza a Lokiban töltött éveire. A kézilabdázó napokon belül már a második argentin, aki magára húzta a cívisvárosi szerelést.

Tóth Huba Elemér

Korábban Varsányi Nóra (balról) és Jelena Deszpotovics is együtt Elke Karstennel

Forrás: Napló-archív

Elke Karsten a spanyol Super Amara Bera Bera együttesétől 2019 nyarán érkezett Debrecenbe. Az argentin válogatott kézilabdázó két szezonon át erősítette a DVSC-t. Az első cívisvárosi, a pandémia miatt félbeszakadt 2019/2020-as szezonban jól teljesített. Azonban az azt követő idény nem alakult jól számára, mivel nyáron egy edzőmérkőzésen kézsérülést szenvedett, így a felkészülés nagy részét ki kellett hagynia. Visszatérése után 2020 decemberben aztán újra megsérült, akkor a talpa miatt kényszerült pihenőre. A dél-amerikai légiós aztán nem hosszabbította meg szerződését a Lokival – ahol végül 48 meccsen 81 óllal zárt, a 2021/2022-es szezontól pedig új kihívás elé nézett, hiszen a norvég első osztályban szereplő Molde HK alakulatát segítette. A játékos útja aztán az egykori spanyol klubjához visszavezetett, ahol az előző idényt is töltötte.

kézilabda, Elke, DVSC
Elke Karsten a DVSC kézilabdacsapatát két szezonon át erősítette
Forrás: NS-archív

A kézis továbbra is viseli a Loki-mezt

Elke Karsten azonban nem felejtette el a debreceni csapatot. A játékos a közel harminc ezer követővel rendelkező Instagram-oldalán látható sztorijában több olyan fotót is megosztott, hogy az egykor a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban is viselt 22-es számú mezét továbbra is büszkén ölti magára. 

Néhány napja a Loki-dresszben edzett, ezúttal pedig egy baráti társaságban viselte a piros-fehér szerelést. Ebből tehát az következtethető, hogy a sportoló továbbra is szívesen gondol a Debrecenben töltött éveire.

Ha valaki esetleg azt feltételezné, hogy a kézis visszatérhet a cívisvárosba, ez nem valószínű, hiszen a DVSC Schaeffler jövő évi kerete már összeállt.

Elke Karsten távol Debrecentől is a 22-es piros mezében tündökölt
Forrás: Elke Karsten/Instagram
Elke Karstennek továbbra is ugyanolyan jól áll a Loki kézilabdacsapának a meze
Forrás: Elke Karsten/Instagram
Elke Karsten még a baráti társaságban is a DVSC-mezt viselte
Forrás: Elke Karsten/Instagram

A DVSC-mez menő Argentínában?

Mint arról portálunkon tájékozódhattak először, hogy a DVSC futballcsapatának mezében június elején az argentin Enzo Cabrera is edzett

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera
Enzo Cabrera a DVSC mezében edzett
Forrás: Enzo Cabrera/Instagram-archív

A labdarúgó kapcsolatban áll a Lokival, sok szurkoló pedig azt reméli, hogy Debrecenben is folytatja karrierjét – azonban a legfrissebb hírek szerint erre egyre kevesebb az esély. Érdekes, hogy éppen néhány nap múlva a szintén argentin kézilabdázó is pózolt a hajdúsági címeres felsőben. 

Egyébként bármilyen hihetetlennek tűnik, a cívisvárosi klubnak még Dél-Amerikában is több rajongója van, olykor Argentínából és Brazíliából is érkezik szurkolói levél a Nagyerdőre. Egy latin-amerikai légiós már érkezése a jövőben már csak abból a szempontból is jó lehetőség lehet a Lokomotív számára, hogy az onnan származó sportolók javát a közösségi médiában rengetegen követik – így a DVSC nevét akár Európán kívül is még többen megismerhetnék.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában