Igazolás

2024.06.11. 15:49

Hórihorgas kapus a DVSC első nyári szerzeménye – videóval

Legutóbb a másodosztályban védett. Valószínűleg ő lesz Megyeri Balázs riválisa a DVSC kezdőkapusa címéért folyó versenyben.

Haon.hu

Honlapján jelentette be a DVSC, hogy szerződtette a 24 éves Pálfi Donátot. A 196 cm magas kapus győri születésű, az ETO-ban nevelkedett, játszott a Gyirmót FC-ben, a legutóbbi évadban pedig a Szombathelyi Haladás hálóőreként 26 NB II.-es bajnokin lépett pályára – írja a klub hivatalos oldala. A játékos a bemutatkozó videóiterjújában elmondta, nagyon örült a Loki megkeresésének, hiszen egy hatalmas múltú, tradicionális klubról van szó. „Az előző szezonban Szombathelyen játszottam az NB II.-ben, végigvédtem szinte a teljes szezont, úgy gondolom Debrecenben is meg fogom állni a helyemet. Olyan csapatba illek bele, ami igazából az előre játékot preferálja, az előző csapatom edzője is azt kérte tőlem, bátran vegyek részt lábbal a támadásfelépítésben, ebbe nagyon sokat is fejlődtem. A magasságomnak köszönhetően a beadásoknál is előnnyel indulok, a hosszú indításoknál is jó az ütemérzékem, illetve a méretemnél és a dinamikámnál fogva az alsó sarkos lövésekre is leérek. Szeretem ha a labdakihozatal tőlem indul, vagy rajtam megy keresztül.

A Debrecen egy olyan csapat, ahol meg fogom találni önmagamat, és ki tudok teljesedni.

Megyeri Balázst nagyon jó kapusnak tartom, megnéztem a pályafutását, a meccseit, nagyon sok mindent letett az asztalra – remélem, rám is hasonlóan szép karrier vár. Abban is bízom, sokat tudok majd tőle tanulni, és segíteni fogjuk egymást a munkában. A külföldi kapusok közül Thibaut Courtois-t, a Real Madrid kapusát szeretem nézni nagyon, a sérülése után is top teljesítményt tud nyújtani a kapuban. Ő is magas, nagyon jó lábbal, dinamikus, ruganyos. Sok edzésvideót nézek róla, próbálok azokból is tanulni, és kivinni magammal az edzésre – nyilatkozta a játékos.

Páldi Donát, a DVSC friss igazolása
Páldi Donát, a DVSC friss igazolása
Forrás: dvsc.hu

Eddig 83 felnőtt meccse van a DVSC új kapusának

Mi igyekeztünk még több információt megtudni az átigazolásról, így az internetes oldalakat is segítségül hívva kiderült, hogy Pálfi a felnőttek között eddig 30 NB II.-es, 24 NB III.-as és 26 megyei első osztályú bajnokin védett, illetve 3 Magyar Kupa mérkőzésen is gólvonalon állt.

Érzelmes posztban búcsúzott

A kapus május 22-én kezdeményezte szerződése felbontását a nehéz anyagi helyzetbe került Haladásnál, melyet a közösségi oldalán jelentett be. Mint írta:

Szüleim úgy neveltek, hogy mindig őszintén és egyenesen vállaljam fel tetteim, és álljak az emberek elé. Sok álmatlan éjszakát követően a mai nap folyamán sajnos szerződésem bontását kezdeményeztem azzal a klubbal, amely megadta a lehetőséget, amely hitt bennem, hogy igenis képes és érdemes vagyok egy ilyen nagyszerű klub kapuját védeni. Soha nem felejtem el azt, hogy mögöttem álltatok és erőt adtatok, hogy a lehető legjobban őrizzem a Haladás kapuját. Szívemben örökké megőrzöm az emléket, amit tőletek kaptam. És: MINDENKI SZOMBATHELYI!

Valamelyik fiatal kölcsönbe megy?

Pálfi szerződtetése eleinte biztos nem jelent veszélyt Megyei Balázs kezdőkapusi státuszára, de joggal vetheti fel azt a gondolatot, hogy a Loki két fiatal – Erdélyi Benedek, Engedi Márk – kapusa közül valamelyik esetleg az állandó jártéklehetőség miatt kölcsönbe távozik egy alacsonyabb – mondjuk másodosztályú –osztályú csapathoz.

A Loki a nap folyamán azt is bejelentette, hogy Tuboly Máté távozik az együttestől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában