DVSC

2024.06.10. 14:03

DVSC: zsebbe nyúlós lehet az argentin csatár leigazolása?

Nem csak a Loki az egyetlen érdeklődő Cabrera iránt. Vélhetően közel 200 ezer eurót kérhetnek az argentinok a támadó játékjogáért a DVSC együttesétől.

Molnár Szilárd

Enzo Cabrera lehet a DVSC egyik kiszemeltje?

Forrás: AFP-archív

Elsőként portálunk szellőztette meg, hogy a DVSC együttesébe igazolhat az argentin Newell's Old Boys 24 esztendős támadója, Enzo Cabrera. A játékost a minap egy edzőteremben videózták le, ahogy a számával és nevével feliratozott Loki-mezben emelgeti a súlyokat, a felvételt pedig Cabrera egy 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban közzé is tette.

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera
Enzo Cabrera a DVSC mezében edzett
Forrás: © Instagram

A DVSC sportigazgatója reméli, együtt dolgozhatnak

A hírt gyorsan átvették különbözó internetes oldalak, a Csakfoci.hu – amelyik nagyjából egyedül hivatkozta le, honnan az alapinformáció – pedig elérte Hayk Hovaykmant, a DVSC sportigazgatóját, aki úgy fogalmazott,

Személyes találkozásunk után elmondhatom, hogy Enzo nagy rajongója a Lokinak. Remélhetőleg egy nap együtt fogunk majd dolgozni.

A szakember szavaiból tehát annyi kiderült, találkozott már Cabrerával, magát az átigazolást viszont nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Ez nem meglepő, a labdarúgás világában ritkán ismernek el előre bármit is a hivatalos bejelentés előtt.

Ígéretes bemutatkozás az argentin élvonalban

A 175 cm magas támadó, szélső karrierje az argentin Newell's Old Boys-ban kezdődött, ahol az élvonabeli debütálása meseszerűem alakult: még nem volt 18 esztendős, amikor a Club Olimpio elleni győztes hazai bajnokin becserélték az utolsó 26 percre, és Cabrera adta második találat előtt a gólpasszt.

Abban a szezonban 13-szor lépett pályára a legjobbak között, ám a folytatás nem alakult ilyen jól a klubjában, így megakadt 15 argentin bajnokinál.

2021-től kölcsönévek következtek a karrierjében: először a spanyol negyedik vonalban szereplő CF Intercityhez került, majd a máltai élvonalbeli Brirkirkarához, végül a ciprusi első osztályú Etnikoshoz. Utóbbi két klubjához magával vitte a góllövőcipőjét is: a máltaiaknál 17-szer, míg a ciprusiaknál 18-szor rezgette meg a hálót.

100 ezres nagyságrend

A Transfermarkt által 600 ezer euróra taksált labdarúgónak május 31-én lejárt a szerződése az Etnikosnál, ám arról nincs információ, hogy a Newell's Old Boys együttesénél meddig szól a kontraktusa.
A lenti ciprusi Instagram-bejegyzés szerint – amelyben az ottani APOEL együttesével is hírbe hozták a támadót – legalább 180 ezer euro, vagyis közel 71 millió forint az az összeg, amennyit fizetni kellene a játékjogáért az argentinoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában