Labdarúgás

2024.06.12. 15:11

Debreceni mesterfodrász lőtte be a válogatott játékosok Eb-frizuráját

A magyar labdarúgó-válogatott hamarosan elkezdi az Európa-bajnokság küzdelmeit. Beke Balázs is hozzájárulna a Szoboszlai Dominik vezette nemzeti együttes sikereihez.

Orosz Krisztofer

A mesterfodrász dolgozni is ment már a válogatottól kapott ereklyébe

Forrás: Beke Balázs-archív

Néhány nap, és Kölnben elkezdi szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. A játékosok már Németországban vannak, a Szoboszlai Dominik vezette nemzeti együttest hatalmas rajongósereg fogadta. Múlt héten azonban még Debrecenben Izrael ellen játszott a gárda, előtte pedig egy debreceni szakember, Beke Balázs is tett Sallai Rolandék sikeres szerepléséért… 

Beke Balázs, Labdarúgás, Nagy Zsolt, Debrecen
Beke Balázs a magyar labdarúgó-válogatott kiváló hátvédjével, Nagy Zsolttal is jó kapcsolatot ápol
Forrás: Beke Balázs-archív

Beke Balázs örült a felkérésnek 

Korábban már beszámoltunk a debreceni mesterfodrász munkásságáról, kiderült többek között, hogy rajong a labdarúgásért, így egy percig sem gondolkodott, amikor megcsörrent a telefonja, hogy meg kellene igazítani a futballistákat a hotelben. – Gyorsan történt minden, de azonnal igent mondtam. Reggel korán kezdtem, a megkeresést pedig délután kaptam a csapatmenedzsertől. 

Szerencsére így a vendégeimet is tudtam fogadni, mindig hangsúlyozom, nem teszek kivételt az emberek között, akik bizalmat szavaznak nekem a mindennapokban.

Korábban egyébként már dolgoztam a nemzeti gárda játékosaival, például Nagy Zsolt is volt már a szalonunkban. Szuper volt belelátni abba, amit sokszor csak elképzelünk – kezdte. 

Mindig van új frizura a világeseményeken, de mik az igények? 

A rajongók tudhatják, eddig az összes világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon volt olyan hajstílus, amelyek után a drukkerek rohantak a fodrászokhoz. Elég, ha Neymar szőkítéseire, Bolla Bendegúz stílusára vagy Kerkez Milos egyedi frizurájára gondolunk. Ahogyan a debreceni szakember fogalmazott, ez afféle nagyszínpad a futballistáknak. Portálunk azonban azt is megtudta, mik a válogatott futballisták igényei egy kontinenstorna előtt. – Elsőként Laczkó Zsoltnak vágtam le a haját, jót beszéltünk a debreceni korszakáról. Ezt követően a válogatott videóelemzőjével folytattam. A játékosok közül Botka Endre volt az első, aki megkért, igazítsam meg. Kérdeztem őket, hogy mit szeretnének, milyen hajra gondoltak, de senkinek sem volt extra igénye. 

Még viccesen Marco Rossi is odaszólt nekem, »én is mehetek?«, jó kedvében volt a Mister. Minden világeseményen van egy olyan frizura, amely abszolút meglepetés. Amikor leülök meccset nézni, egyből figyelem a sérókat. Általánosan el lehet mondani, hogy az olaszok és az angolok mindig friss vágással futnak ki a gyepre, szerintem visznek is magukkal barbereket

– fogalmazott a hajdúsági fodrász, majd hangsúlyozta, amikor a fizetségről volt szó, semmit sem kért – örül, hogy támogathatja a válogatott sikereit –, viszont kapott egy eredeti mezt. Ahogy fogalmazott, dolgozni is ment már azóta az ereklyében. 

beke-balazs-europa-bajnoksag-labdarugas-debrecen-magyar-labdarugo-valogatott
A mesterfodrász dolgozni is ment már a válogatottól kapott ereklyében
Forrás: Beke Balázs-archív

Mit vár az Európa-bajnokságtól? 

Annak köszönhetően, hogy Beke Balázs testközelből láthatta, milyen hangulat övezi most a nemzeti együttest, talán könnyebben tud következtetni, milyen produkcióra számíthatunk a magyaroktól. Noha hangsúlyozta, ő csupán szurkoló, azt nem lehetett figyelmen kívül hagyni, mennyire összetartó közösséget alkotnak a futballisták. – Remek a hangulat a játékosok és a stáb között, remélem, magabiztosan fogunk kezdeni. Ez azért lenne jó, hogy még jobban eluralkodjon Magyarországon a futball-láz, ami egyébként is jelen van már hazánkban.

Közhelyes lenne, ha csak egy tisztes helytállást fogalmaznék meg, szerintem minden szurkoló többre vágyik. Amennyiben továbbjutnánk a csoportból, már fantasztikus eredmény lenne.

Abban is reménykedek, hogy Varga Barnabás tovább tudja vinni kiváló formáját, s akár az Európa-bajnokság gólkirálya is lehet. Utána pedig ki tudja… – nyilatkozta a debreceni szakember. 

Beke Balázs egyébként sűrű napokon van túl, hiszen a közelmúltban az ismert mesterfodrásztól, Hajas Lászlótól vehetett át egy kitüntetést, amelyet a szakmában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért kapott.

beke-balazs-europa-bajnoksag-labdarugas-debrecen-magyar-labdarugo-valogatott
A debreceni mesterfodrász Hajas Lászlótól vehetett át rangos elismerést 
Forrás: Beke Balázs-archív

Az sincs továbbá kizárva, hogy amennyiben továbbjutnak a csoportból a magyarok, ő is „kerettag” lenne, és kiutazhatna a nemzeti együtteshez, hogy a döntőig vezető úton is segítse a játékosokat. Ennyire persze ne szaladjunk előre, ismerve a labdarúgóinkat ők is inkább a Svájc elleni nyitómeccsre koncentrálnak, s azon dolgoznak minden nap, hogy valami olyan jöjjön össze, amire mindig emlékezni fogunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában