Futsal

2024.05.28. 12:03

MVFC: Eget rengető változások, az edző sem marad a csapatnál?

A negyedik helyen zárt a bajnokságban a Berettyó. Az MVFC trénere valószínűleg már nem Trencsényi János lesz a következő szezonban.

Orosz Krisztofer

MVFC: Vélhetően nem Trencsényi János fogja irányítani a következő szezonban a Berettyót

Forrás: Napló-archív

Az MVFC Berettyóújfalu nagyot küzdött, de végül nem sikerült kivívnia a mindent eldöntő, ötödik mérkőzést, miután idegenben 5–3-ra kikapott az A Stúdió Futsal Nyíregyháza csapatától a 3. helyért folyó párharc negyedik összecsapásán. Ez a vereség azt jelenti, hogy Berettyó a negyedik helyen végzett a bajnokságban. 

MVFC, Futsal, Matheus, Berettyóújfalu
MVFC: Matheus cserbenhagyta a csapatot
Forrás: Napló-archív

Komoly változásokat ígérnek az MVFC Berettyóújfalu futsalcsapatának közösségi oldalán 

Mezei József, az MVFC elnöke annak idején portálunknak így fogalmazott: Ha esetleg lesz nálunk több jobb csapat a szezonban, és ezért mondjuk a harmadik, vagy az ötödik helyért játszunk a végén, az sem gond, csak lássam a fejlődést a csapaton, valamint a játékosokon. Nos, elképzelhető, hogy az MVFC Berettyóújfalu első embere ezt a fejlődést nem látta, mert a szabolcsiak elleni mérkőzést követően a klub közösségi oldalán a végeredmény közlése után az olvasható, a nyár gyökeres változásokat tartogat, melyről hamarosan értesülhetnek a szurkolók. A párharc mérkőzéseinek a jegyzőkönyveit böngészve az is feltűnő volt, hogy két korábbi dél-amerikai kulcsember, Matheus, valamint a nemrég a magyar válogatottban is bemutatkozó Rafinha egyik mérkőzésre sem volt benevezve. Nehezen elképzelhető, hogy hirtelen mindketten lesérültek… 

Mindent egy lapra feltéve támadott a Berettyó 

A találkozót követően a hajdúságiak trénere, Trencsényi János értékelte a Nyíregyháza elleni párharcot. A vezetőedző elmondta, apróságokon múlott a meccs, de rendkívül büszke futsalosaira. – Az előző meccsek nem úgy sikerültek ahogy szerettük volna. Nagy volt a tét, ennek megfelelően léptünk pályára. Sokszor nem a futsal jellemezte a találkozót, sokkal inkább küzdelmes volt a rangadó. A vége előtt lehoztam a kapust, de Rábl és Nagy Imi is megsérült, nem volt egyszerű dolgunk. Az 5 a 4-ből a nyiregyiek jöttek ki jobban. Ami eddig befelé ment, az idén kifele pattant. Mindenki emlékszik az utolsó pillanatokban buktuk el a döntőt. Természetesen fáj kimondani, hogy negyedikek lettünk, de gratulálok a Nyíregyházának – kezdte a tréner. – Az alapszakaszban jól teljesítettünk, de az apróságok meghatározták a sorsunkat: nem az számít, mennyi kapufát lőttünk. 

A klub és én is kudarcként éljük meg a negyedik pozíciót, de ez annak is köszönhető, hogy elég magasra tettük a lécet az elmúlt szezonokban. 

Persze voltak szép eredményeink, de a végén mindenki a helyezést nézi – kezdte a szakember. Trencsényi János hangsúlyozta: sok összetevőből áll a siker, de az apróságok most nem az MVFC mellett voltak. Ennek ellenére voltak olyan teljesítmények és tényezők, amelyek bizakodásra adtak okot az évben. 

Mi lett az eltűnt brazilokkal? 

Hamar szemet szúrhatott, hogy a harmadik helyért folyó küzdelemben már nem vett részt az MVFC két klasszisa, Matheus és Rafinha. Trencsényi János most azt is elárulta, mi volt az oka a hiányzóknak. A fiatal tréner arról is beszélt, milyen változások lesznek a csapaton belül. – Matheus és Rafinha amikor elkezdődött a bronzcsata, jelezték, nem kívánnak részt venni a csapat munkájában. Nyilván ez nagy érvágás volt, de a srácaim jól reagáltak arra, hogy cserben hagyták a csapatot. Jó volt látni, hogy mindenki csúszott-mászott. 

Akik végigcsinálták az esztendőt, le a kalappal. Rafinháék kiválása nagyon fájó, de ezt beszéljék meg ők a lelkiismeretükkel. A keret további részében is lesznek változások, például vannak olyan fiatalok, akik Debrecenbe felvételiztek, amennyiben sikerül nekik, nehezebb lesz összehangolni a tréningekkel. 

A csapat edzője se én leszek a következő szezonban, úgyhogy a Nyíregyháza elleni meccsem volt egy darabig az utolsó – mondta. Trencsényi János kiemelte, marad a klub kötelékében. – Őszintén nem is akartam ezzel foglalkozni, amíg ment a szezon. Úgy néz ki, maradok az MVFC-nél, most fogunk leülni Mezei Józseffel, aztán meglátjuk, milyen szerepet gondol nekem. Bízom benne, hogy meg tudunk egyezni, hiszen az életem meghatározó részét Berettyóújfaluban töltöttem – nyilatkozta Trencsényi János. 

Trencsényi János egyébként valószínűleg nem fog unatkozni az elkövetkezendő időszakban, hiszen ő a szövetségi kapitánya a magyar minifutball-válogatottnak, akik épp a hétvégén mérettetik meg magukat Szarajevóban. 

A tények: 

Férfi futsal NB I., helyosztó a 3. helyért, 4. mérkőzés 

A Stúdió Futsal Nyíregyháza–MVFC Berettyóújfalu 5–3 (1–1) 

Nyíregyháza, vezette: Tamási (Balla, Vigh) 

MVFC Berettyóújfalu: Mezei - Rábl, Nagy K., Szabó P., Facundo. Csere: Sándor M. (kapus), Daróczi, Erdei Sz., Nagy I., Erdei K., Iszák, Magyari, Nagy D., Dúró D. Vezetőedző: Trencsényi János. 

Gólok: Gregory (3), Szabó L. Kovács Á., illetve Rábl, Facundo, Szabó P. 

A párharc végeredménye: 3–1 a Nyíregyháza javára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában