Kézilabda

2024.05.26. 10:08

Szilágyi Zoltán: „Komoly utat jártunk be, soha rosszabb évet!”

A DVSC Schaeffler a szezonzárón csak megszorongatni tudta az FTC-t. A kézilabdacsapat idén a három kitűzött céljából kettőt ért el, de a bajnoki éremhez is egészen közel állt.

Tóth Huba Elemér

Szilágyi Zoltán elégedett volt a DVSC kézilabdacsapatának idei teljesítmnéyével

Forrás: Napló-archív

A DVSC kézilabdacsapata szombaton az NB I. utolsó fordulójában ismét megszorongatta a Ferencvárost, de végül 33–29-re kikapott, így biztosan a bajnoki pontvadászat negyedik helyén végzett. Azonban arról talán a legnagyobb fanatikusok sem álmodoztak, hogy a debreceni csapat az idei szezonban továbbjut a Bajnokok Ligája csoportköréből, és a kieséses szakaszban kis híján búcsúztatja a sorozat címvédőjét, a Vipers Kristiansandot. A Lokinak egy hajszálon múlt az is, hogy a Magyar Kupa döntőjébe jusson, de a Mosonmagyaróvár ellen a bronzérmet megszerezte. A piros-fehérek hatalmas fejlődésen mentek át a mostani idényben, nincs okuk miért búsulni.

kézilabda, DVSC, Szilágyi Zoltán
Debrecen kézilabdacsapata idén hatalmas fejlődésen ment keresztül
Forrás: Napló-archív

Nagy utat járt be a debreceni kézilabdacsapat

Az FTC-DVSC rangadó pedig újra egészen sokáig szorosan alakult, az M4 Sport kamerái előtt a hazaiak mestere, Allan Heine is kiemelte, hogy a meccs méltó volt a 2023/2024-es évad lezárásához.

A cívisvárosi klub rendkívül sokat köszönhet a vezetőedzőnek, Szilágyi Zoltánnak, aki arról beszélt, nem szabad kudarcként megélni a bajnokságban elért negyedik helyet.

– Szerdán egy szoros meccset játszottunk a Győrrel, fantasztikus volt a hangulat – tekintett vissza röviden Szilágyi Zoltán. – Ezúttal pedig szinte végig méltó ellenfelei voltunk a bajnok és kupagyőztes vetélytársunknak, az FTC-nek is, le a kalappal a lányok előtt. A meccsen voltak jó időszakaink, többször is visszajöttünk nehéz helyzetből, de sajnos a végjátékra elfogytunk. Támadásban hibákat követtünk el és ebben a periódusban már a védekezésünk sem volt acélos. 

Az idény kezdete előtt három célt tűztünk ki, amelyből kettő – a BL-csoportkörből való továbbjutás, valamint az MK-érem megvalósult, – csak az egyiket nem értük el, de a bajnokságban is közel voltunk a bronzéremhez. Nagyot lépett a csapat előre, egyénileg és csapatként is fejlődtünk, és valójában ez a lényeg. Büszke vagyok a csapatra, mert komoly utat jártunk be, soha rosszabb évet

– zárta pozitívan a tréner.

Változás a DVSC Schaeffler játékoskeretében

Mint ismert, a Loki kerete a nyáron átalakul, így ebben az összetételben az FTC ellen szerepelt utoljára a csapat. Ugyanis Vámos Petra, Planéta Szimonetta, Kácsor Gréta, valamint Elinore Johansson is távozik, akik helyére a francia Océane Sercien-Ugolin, az osztrák Kristina Dramac, a svéd Kristin Thorleifsdóttir, valamint Tóth Nikolett érkezik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában