Kézilabda

2024.05.09. 16:22

Petrus Mirtill kapusfejjel is tud gondolkodni

A DVSC Schaeffler szélsője remek formában játszik. Petrus Mirtill legutóbb a Vác ellen is parádézott.

Haon.hu

Petrus Mirtill válogatott formában?

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

Vasárnap a Vácnak öt lövésből lőtt öt gólt, a Kisvárda ellen kettőből kettő, az MTK otthonban kilenc kísérletből kilenc találat. Ezek Petrus Mirtill mutatói a DVSC SCHAEFFLER legutóbbi három mérkőzésén, azaz 16 kísérlet, hiba nélkül. A sorozat azonban még hosszabb, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni hazai rangadón is sikeres volt az utolsó két kísérlete, így 18 lövésnél jár – rontás nélkül. (Az MKC ellen egyébként nyolc lövésből szerzett hét gólt, az egyetlen rontott kísérletét sem a kapus védte, hanem a kapufáról pattant ki.) – írta a klub honlapja. 

Sokat gyakorol Petrus Mirtill 

– Szivacskézilabdában kapusként kezdte pályafutását Mirtill, aztán került ki a mezőnybe – emlékezett a DVSC klublegendája, Tóth Rózsa, aki Petrus Mirtill első edzője volt, öt évig dolgozott vele. – Egy fontos meccsünkön az ellenfél balszélsője rendre túljárt kapusunk eszén, így Mirtill felvett egy jelzőtrikót és beállt a kapuba. 

Végül egy góllal nyertünk, mert Micike ezen a poszton is megoldotta, amit kértem tőle. Bár mindez nagyon régen történt, biztosan van jelentősége, hogy Mirtill kapusfejjel is tud gondolkodni. Persze ezen kívül tehetséges, szorgalmas, mosolygós lány, remek ember.

A lövőrepertoárja nagyon változatos és nem csak a kiváló adottságai miatt! Tudom, hogy profi kézilabdázókét is nagyon sokat gyakorol külön, az edzések után, s ez meghozza az eredményt. Jelenleg a DSI U11-es csapatánál dolgozom és a kislányok nagy kedvence Petrus Mirtill, aki a pályán és a pályán kívül is példaképhez méltó módon viselkedik! – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában