Atlétika

2024.05.29. 09:31

Kozák Luca megdöntötte idei csúcsát, bombaformában vághat neki az Eb-nek!

A DSI Debrecen három kiválósága döntőbe jutott a WA Continental Tour Gold versenyén. Az atlétikai viadalon Kozák Luca hatodik, Klekner Hanga hetedik, míg Kerekes Gréta nyolcadik lett.

Haon.hu

Kozák Luca

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A múlt vasárnapi, budapesti bronz kategóriájú verseny után Ostravába utaztak atlétáink, mely városban rendezték a WA Continental Tour Gold sorozat következő viadalát, olvasható a dsidebrecen.hu-n. 

Nagyszerű debreceni eredmények születtek az atlétikai viadalon

Női 100 gáton két előfutamban dőlt el, kik futhatnak majd a döntőben. Kozák Luca az elsőben állt rajthoz és 13.09-es idővel jutott tovább, míg Kerekes Gréta a másodikból 13.15-nél megállítva az órát, negyedikként haladt át a célvonalon és került a fináléba.

A döntőben olyan klasszisokkal vették fel a versenyt, mint a lengyel Pia Skrzyszowska, a svájci Ditaji Kambundji, a holland Nadine Visser és a finn Hurske Reetta. 

Kozák Luca három századdal gyorsabban, 13.06 alatt teljesítette második futásra a távot és hatodikként ért célba, míg Kerekes Gréta egy tizeddel elmaradva előfutamban elért idejétől (13.25) nyolcadikként zárt.

 A számot Ditaji Kambundji nyerte (12.68) Pia Skrzyszowska (12.71) és Nadine Visser (12.86) előtt.

Klekner Hanga a női rúdugrók mezőnyében 434 centivel a 7. helyet szerezte meg. Ebben a számban az aranyérmet az angol Molly Caudery (4.84), az ezüstöt a görög Aikaterini Stefanidi (4.64), a bronzot pedig a cseh Amálie Švábíková (4.54) vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában