Röplabda

2024.04.07. 20:15

Nagyot küzdött a DEAC, de nem jutott az Extraliga döntőjébe

A debreceni röpisek megnehezítették az esélyesebbnek tartott dunáltúliak dolgát, ennek ellenére a bravúr elmaradt.

Haon.hu

Fodor Antal csapata a bronzéremért játszhat

Forrás: deac.hu

Vasárnap délután a Videoton Oktatási Központban folytatódott a MÁV Előre Foxconn és a DEAC elődöntős párharca a férfi röplabda Extraligában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet első két felvonása után a fehérváriak örülhettek, mivel mindkét meccset 3:0-s sikerrel zárták, emlékeztetett beszámolójában a deac.hu.

A vasárnapi találkozó elején a hazaiak több nyitást is elrontottak, ennek ellenére nem tudott meglógni a DEAC (6:6). Vlad Pavliuknak sült a keze, az ukrán légiós újabb villanásának köszönhetően már 15:12-re vezetett a Debrecen. Nem sokkal később Bagics Balázs egy ásszal állította vissza a hárompontos differenciát (15:18). A végjátékban hosszú időt követően ismét a MÁV Előre volt kedvező helyzetben (21:20). Előbb Kiss Imre, majd Pavliuk egalizált, de a szakaszt Koci zárta le (25:23).

A második szett úgy indult, ahogy a DEAC remélte, Marlon megoldásával 3:6 szerepelt a kijelzőn. Nem sokkal később a kubai center kiváló blokkjának hála már néggyel mentek az egyetemisták (11:15). Pavliuk ebben az etapban sem tétlenkedett, 13:18-nál időt is kellett kérnie a hazai vezetőedzőnek. A hajrában a MÁV egy 5:0-s sorozattal fordított (22:21). A remek szériát követően a Fejér vármegyeiek néhány nyitást elrontottak,

így ebben a szezonban először nyert játszmát a DEAC a Fehérvár ellen (23:25).

Kijött a különbség

A debreceni részsiker a jelek szerint felbosszantotta Omar Pelillo tanítványait, akik 4:1-es periódussal kezdték a harmadik játékrészt. A kedvezőtlen start ellenére rendezték a vendégek, ezt támasztja alá, hogy Marlonnak hála hamar fordítottak (7:8). A folytatásban főleg a DEAC-nál volt a fór, például Willian remek szervájával 14:17-re módosult az állás. A hátralévő időben Pavliuk tett pontot ennek az etapnak a végére (23:25).

A negyedik felvonásban a székesfehérváriak akarata érvényesült, egyre tekintélyesebb lett a távolság a felek között, így Fodor Antal már az ötödik szettre készülve több cserét is végrehajtott. A DEAC mestere Veres Bencének, Remete Lászlónak és Bakóczy Andrásnak adott játéklehetőséget. Akadtak ugyan szép debreceni momentumok, ám Pestiék szettgyőzelme nem forgott veszélyben (25:16).

Jöhetett a mindent eldöntő játszma, amelyben a házigazdánál Koci villogott, míg a DEAC-nál az első percekben Willian, Pavliuk és Bagics is eredményes volt. Mikuláss Koch Marcell demoralizáló sáncával hárommal léptett meg a szakasz derekán az egyetemi klub (5:8). 8:10-es részeredmény után a Székesfehérvár zsinórban hat pontot termelt, ennek hála több meccslabdához jutott. A nehéz szituáció ellenére nem adta fel a csatát a DEAC, ám Koci bombájára már nem volt ellenszerük (15:12).

A debreceniek ugyan nem nyertek, ennek ellenére ezért a teljesítményért dicséret illeti őket. A csapat a bronzcsatában a MAFC-BME-vel küzdhet meg.

Extraliga-elődöntő 3. mérkőzés:

MÁV Előre Foxconn-DEAC 3:2 (25:23, 23:25, 23:25, 25:16, 15:12)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0 a MÁV Előre Foxconn csapatának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában