Futsal

2024.03.05. 06:00

Nem tudták lefékezni a nyíregyházi gólvágókat

A Debreceni Egyetem alakulata nagy csatában maradt alul a szabolcsiak otthonában.

Haon.hu

Nyerges András (balról), Faragó Lajos, Thiago és Harmati Tamás

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC férfi futsalcsapata hétfő este a Nyíregyházával csapott össze az NB I. felsőházában. Nem várt könnyű mérkőzés Tihanyi Csaba legénységére, hiszen néhány napja az éllovas Haladás is pontokat veszített a Continental Arénában.
Mindkét oldalon akadtak ugyan helyzetek, de az első találat csak a 14. percben született, ekkor Gregory talált be egy szögletet követően. Nem okozott nagy meglepetést az, hogy a 29 éves brazil légiós beköszönt, hiszen vezeti a góllövőlistát. Nem sokáig állt 1–0 a kijelzőn, hiszen egy eladott labda után Harmati Tamás a 15. minutumban egalizált. A szünetig már nem módosult az eredmény, így 1–1-ről folytatódhatott a küzdelem.

Pokoli perc

A 24. perc nagyon rosszul alakult debreceni szempontból, hiszen előbb Gregory, nem sokkal később pedig Maneca volt eredményes.

Utóbbi sem fukarkodik a gólokkal ebben az idényben, ugyanis már 21. alkalommal fogadhatta a csapattársak gratulációját. A DEAC hamar túltette magát a történteken, ezt támasztja alá, hogy Faragó Lajos a 25. minutumban faragott a különbségen, a gólpasszt Thiago osztotta ki. Az egyetemisták a lefújásig próbálták eltüntetni a hátrányt, a hajrában elővették az öt a négy elleni játékot is, de nem jártak sikerrel – tudósított a hajdúságiak honlapja.

A tények
Férfi Futsal NB I. Felső-ház, 3. forduló
Á Stúdió Futsal Nyíregyháza–DEAC 3–2 (1–1)
Nyíregyháza, vezette: Kiss Gergő (Balla Levente, Urgyán Antal).
DEAC: Faragó Á. – Thiago, Franchu, Harmati, Szatmári. Cserék: Nyerges, Faragó L., Berecz, Vass, Nagy B., Siska, Varga Z., Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Gól: Gregory (14., 24.), Maneca (24.), illetve Harmati (15.), Faragó L. (25.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában