Labdarúgás

2024.02.29. 07:00

Magyarország–Izrael: itt tart a debreceni rendezésű labdarúgó-válogatott mérkőzés ügye

A legilletékesebbhez, a Magyar Labdarúgó-szövetséghez fordultunk a válaszokért.

Molnár Szilárd

Remélhetőleg szurkolhatunk majd a Nagyerdei Stadionban a magyar válogatottnak júniusban

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Február derekán látott napvilágot a vármegyénkben sokakat felvillanyozó hír, hogy Debrecen adhat otthont a nyári, németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott Izrael elleni főpróbájának – a mieink eredetileg Máltával játszottak volna, de a szigetországi futballvezetők ausztriai helyszínt favorizáltak volna.

A Magyarország–Izrael mérkőzésről az első információ az izraeli szövetség közösségi oldalán jelent meg, miszerint június 8-án a zsidó állam nemzeti csapata Marco Rossi együttesével játszik felkészülési mérkőzést Magyarországon (Hazánk azért is logikus választás, mert Izrael a háborús helyzete miatt a Svájc és Románia elleni Eb-selejtezőit is nálunk játszotta, március 21-én pedig az Izland elleni pótselejtezőjét az újpesti Szusza Ferenc Stadionban vívja majd).

A bejegyzés budapesti meccset említett, de nem sokkal később a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményben erősítette meg, hogy a Nagyerdei Stadionban szeretnék megrendezni az összecsapást.

Megtörtént a kapcsolatfelvétel a Nagyerdei Stadion üzemeltetőjével

Mivel a Magyarország–Izrael mérkőzés iránt továbbra is nagy az érdeklődés, portálunk megkereste az MLSZ-t, hogy tájékoztatást kérjen, hol tart a debreceni összecsapás szervezésének folyamata.

Levelünkben arra is kerestük a választ, hogy az izraeli szövetség rábólintott-e már a Nagyerdei Stadionra, mikor kezdik el árulni a meccsre a jegyeket, és a vásárlásakor előnyt élvezhetnek-e a Hajdú-Bihar vármegyei szurkolók?

A szövetség nevében Sipos Jenő szóvivő válaszolt, melyet szó szerint közlünk: 

Megtisztelő érdeklődésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a június 8-i mérkőzés szervezésének intenzív szakasza a válogatott két márciusi felkészülési mérkőzése után várható. A kapcsolatfelvétel megtörtént a stadionnal és izraeli szövetséggel is. A jegyértékesítés a szokásoknak és a korábbi gyakorlatnak megfelelően körülbelül egy hónappal a mérkőzés előtt veszi kezdetét. A jegyvásárlás részleteiről is ekkor adunk majd részletes tájékoztatást.

 – áll az elektronikus levélben.

Négy felkészülési meccs tavasszal

A MLSZ azt már korábban közölte, hogy a magyar csapat március 22-én Törökországot fogadja a Puskás Arénában, négy nappal később pedig a koszovói válogatott lesz az ellenfél, szintén hazai pályán. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 4-én Dublinban Írországgal csap össze, ezután következhet az utolsó, Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzés a Nagyerdei Stadion gyepén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában