Kézilabda

2024.02.21. 15:33

Kácsor Gréta is a női válogatott keretében!

A nemzeti együttes hétfőn kezdi meg a felkészülést.

Haon.hu

Kácsor Gréta

Forrás: Czinege Melinda

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Kácsor Grétát, a DVSC Schaeffler balátlövőjét is behívta a válogatottba, így a szakvezető 20 fős kerettel vág neki a Svájc elleni, február 28-i tatabányai, valamint március 2-i, gümligeni EHF EURO Cup-mérkőzéseknek. A DVSC Schaeffler játékosai közül a magyar keretbe eredetileg Füzi-Tóvizi Petra és Vámos Petra kapott meghívót, hozzájuk csatlakozik most Kácsor.
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy nagyrészt a világbajnokságon résztvevő játékosok kaptak helyet a keretben, de névsport a sportforma és a sérülések természetesen befolyásolhatják. A magyar válogatott hétfőn kezdi a közös felkészülést. Az Euro CUP-ban azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A magyar női válogatott kerete: 
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Papp Nikolett (Scm Gloria Buzau, román)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Háfra Noémi (SG BBM Bietigheim) 
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir


EHF EURO Cup, 3-4. forduló:
Február 28., szerda:
17:00, Tatabánya: Magyarország-Svájc
19:15, Halden: Norvégia-Ausztria
Március 2., szombat:
16:30, Gümligen: Svájc-Magyarország (tv: M4 Sport)
Március 3., vasárnap:
16:00, Innsbruck: Ausztria-Norvégia

Korábbi eredmények:
Magyarország-Norvégia 31–38 (17–19)
Svájc-Ausztria 33–27 (18–11)
Ausztria-Magyarország 32–34 (15–19)
Norvégia-Svájc 44–29 (23–18)

Az EURO CUP állása: 1. Norvégia 4 p, 2. Magyarország 2 p, 3. Svájc 2 p, 4. Ausztria 0 p.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában