Kézilabda

2024.01.30. 13:46

Győzni szeretnének Dunaújvárosban a debreceniek

Szilágyi Zoltán szerint koncentrált játékra lesz szükségük.

Orosz Krisztofer

A debreceniek trénere szerint ők az esélyesek, de ezt a pályán is bizonyítani kell

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler az FTC elleni vereséget követően ezúttal a Magyar Kupában fog pályára lépni szerdán délután 17 órától. Nincsenek könnyű hetek Füzi-Tóviziék mögött, hiszen az említett fiaskó mellett – egyébként nagyon szoros volt a fővárosiak elleni találkozó –, a Győrtől és az Odensétől is kikaptak a cívisvárosiak. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy bombaerős gárdákkal meccseltek az elmúlt időszakban, s a két magyar sztárcsapat ellen bőven benne volt a bravúr is. 

Ezúttal más lesz 

Noha az elmúlt mérkőzéseken nem a Loki számított esélyesnek, szépen helytálltak. Szerdán azonban fordul a kocka, hiszen a debreceniek továbjutása jóval sanszosabb, mint a Dunaújvárosé. Nem szabad elfelejteni, hazai pályán mindig erősek a szerdai vendéglátók, de Szilágyi Zoltánék idén Debrecentől távol is ütőképes gárda benyomását keltik. A hajdúsági tréner a Haonnak úgy fogalmazott, a pályán is meg kell mutatni, ott a helyük a legjobb négy között. – Egy olyan feladat előtt állunk, hogy kimondhatjuk, mi vagyunk az esélyesek. 

Ettől függetlenül olyan meccsterhelésben vagyunk, ami nem egyszerű. Ezt a javunkra is fordíthatjuk, amennyiben sikerül továbbvinni a lendületünket.

Nagyon koncentráltan kell kézilabdáznunk, hiszen egy kőkemény csapattal fogunk találkozni – kezdte a tréner, aki kiemelte: a Dunaújváros többször is bizonyította már, hogy hazai környezetben képesek meglepetést okozni. 

Hozzászoktak a terheléshez 

A Bajnokok Ligája őszi szereplése megterhelő lehetett a lányoknak, ám arra biztosan felkészítette őket, hogy hozzászokjanak a meccsterheléshez. A tavaszi BL-szereplés is immár biztos, így további találkozók várnak a hölgyekre. A Fradi elleni bajnoki meccset követően sem pihenhetnek sokat a piros-fehérek, de Szilágyi Zoltán szerint erre készültek, játékosai pedig készen állnak a kupameccsre. – Tudtuk, hogy ilyen időszak vár ránk. 

Úgy érzem, sikerült mentálisan és fizikálisan is felkészülnünk az előttünk álló meccsekre.

Sokat segített, hogy ősszel is voltunk ilyen helyzetben, s minden túlzás nélkül, akadtak olyan találkozók, amelyeken kifejezetten jól játszottunk, s meglepetést is okoztunk. Csak saját magunkra kell koncentrálni, semmi külső körülmény nem befolyásolhat minket. Bízom benne, hogy a célunkat el fogjuk érni, ami jelen esetben a Magyar Kupa-továbbjutás – zárta gondolatait a cívisvárosi tréner. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában