Röplabda

2023.12.14. 07:13

Magyar Kupa: szép győzelemmel kezdték a negyeddöntőt

Fodor Antal szerint a küzdőképesség diadala volt a kazincbarcikaiak elleni meccs.

Aikerével nagy lépést tett a DEAC a továbbjutás felé

Forrás: DEAC

Fotó: Adrian DENNIS

A Debreceni Egyetem alakulata kecsegtető helyzetből várhatja a kupapárharc második felvonását, miután 3:0 (25:19, 25:23, 25:21)-ra legyőzte a Kazincbarcikát a DESOK-ban szerda este, írja a DEAC hivatalos oldala. A debreceni röplabdacsapat még sosem jutott el az elődöntőbe a Magyar Kupában. Fodor Antal legénységének a Kazincbarcika elleni párharc során van lehetősége arra, hogy történelmet írjon, és az első meccsen tett is egy nagy lépést a továbbjutás felé.

magyar-kupa-roplabda-deac-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-kazincbarcika
Jól volt a támadójáték is
Forrás: DEAC


A nyitó szettben sokáig egyik csapat sem tudott egynél nagyobb előnyre szert tenni. Aztán 10:10 után zsinórban három pontot szereztek az egyetemisták, erre a kazincbarcikai gárda vezetőedzője, Toronyai Miklós időkéréssel reagált. A folytatásban a vendégeknek eléggé meggyűlt a bajuk a nyitásokkal, ennek köszönhetően egyre tekintélyesebb lett a fór, amit a hajrában sem engedett ki a kezéből a Debrecen (25:19).

A második játékrész elején sok pontatlanság csúszott be, ennek köszönhetően egy darabig az egyetemistáknak kellett futniuk az eredmény után.

Ezt követően többek között Willian kiváló szerváinak hála egy 9:2-es sorozatot produkáltak az egyetemisták, így 8:11-ről 17:13-ra módosult az állás. A Barcika erre egy 6:0-s szériával válaszolt, emiatt nehéz végjáték várt a hajdúságiakra, de szerencsére megőrizték a higgadtságukat (25:23).

magyar-kupa-roplabda-deac-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-kazincbarcika
Szép győzelmet arattak
Forrás: DEAC

Visszakapaszkodtak

A hátrány ellenére nem adta fel a küzdelmet a Vegyész, ezt jelzi, hogy a harmadik játszma 1:6-os eredménnyel indult. Hosszú perceken keresztül nem sikerült eltüntetni a különbséget (10:14), majd Pavliuk vezérletével megkezdték a felzárkózást a cívisvárosiak. A végjátékban az ukrán légiós mellett Kiss Imre is ásszal jelentkezett. Marlon szintén fontos pillanatokban villant meg, végül egy kiváló blokkal eldőlt az összecsapás (25:21).
A DEAC remek helyzetből várhatja a visszavágót, amelyet a tervek szerint 2024. január 10-én rendeznek meg a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban.
– Ez a győzelem a küzdőképesség diadala volt csapatom részéről. Jól felkészült, nagy akaraterővel pályára lépő Barcikát sikerült legyőznünk. Nagy lépést tettünk a négy közé jutás irányába. Az egész csapat dicséretet érdemel, nagy örömet okoztak nekem és a nézőközönségnek is – értékelt röviden a lefújás után Fodor Antal, az egyetemisták vezetőedzője a szövetség oldalán.

A tények
Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DEAC-GreenPlan-VRCK 3:0 (25:19, 25:23, 25:21)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában