Labdarúgás

2023.12.05. 14:20

Legyőzték a szabolcsiakat, de mégsem örülhettek vármegyénk legjobb futballistái

A Hajdú-Bihar vármegyei válogatott miután három csapattól is kikapott, az utolsó fordulóban már tét nélkül játszhatott.

Tóth Huba Elemér

A vármegyei válogatottak között nüansznyi különbségek döntöttek

Fotó: Kelet-Magyarország

Múlt hétvégén nem mindennapi esemény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornájának (TAVONT) valamely selejtezőjére. A Hajdú-Bihar vármegye legjobb amatőr futballistáiból összeállított csapat az Észak-Keleti régió tagjaként bizonyíthatott.

A hajdúsági futballisták először a borsodi válogatottal csaptak össze, de egy rövidzárlatot követően végig futottak az eredmény után. Kántor Tamás gólja ugyanis már csak a szépítésre volt elég, és végül 4–1-es vereséget szenvedtek. Néhány órával később Heves vármegye legjobbjai ellen sem jött össze a pontszerzés, Rácz Zsolt egyenlítő találata után az ellenfél lövése újra a hálóban landolt, melyre már nem érkezett a mieinktől válasz. 

A Szitkó Róbert vezette alakulat a nógrádiaktól is vereséget (0–1) szenvedett, de apró vigaszként szolgált, hogy az utolsó körben a címvédő szabolcsiak ellen Kántor Tamás gólja három pontot ért.

A helyzetkihasználások döntöttek

A nem mindennapi tornát követően a hajdú-bihari válogatottat irányító Szitkó Róbert értékelt a Haonnak. – Csalódottnak kellene lennem, de mégsem vagyok az, ugyanis a játékosaim megpróbálták kihozni magukból a maximumot – kezdte a tréner, aki általában a BUSE kispadján foglal helyet. – Az első mérkőzésen a védekezésünkben akadtak problémák, míg támadásban ekkor volt a legtöbb helyzetünk. Míg hátul meccsről meccsre javultunk, addig elöl a folytatásban sem tudtuk igazán kihasználni ziccereinket. 

Nem éreztem az átütőerőt a csapaton. 

Nagyobb nyomás nehezedett labdarúgókra, mint egy átlagos vármegyei bajnokin, ráadásul a találkozók kimondottan fizikálisak voltak – hangoztatta az edző, aki nagyon hálás, amiért részt vehetett az eseményen, a megszerzett tapasztalatokat pedig igyekeznek hasznosítani a hajdú-bihari „mennyei vármegyeiben”.

Brusztolós meccseken vannak túl

Gyügyei Zoltán már ötödik alkalommal szerepelhetett az északkeleti selejtezőn. Meglátása szerint az első mérkőzés során még nagyon látszódott az összeszokatlanság, de aztán egyre inkább felvették a többiekkel a versenyt. Kiemelte, hogy a többi csapattal ezúttal 2x30 percben mérték össze tudásukat, és ha hátrányba kerülnek, a karcsúbb játékidő miatt sokkal nehezebb fordítani. – A borsodiak ellen már muszáj volt kinyílnunk, így szaladtunk bele egy nagyobb vereségbe. A többi találkozó már szorosabban alakult, de sajnos már csak az utolsó fordulóban tudtunk nyerni. 

A válogatottak között nüansznyi különbségek döntöttek, a helyzetkihasználás kulcsfontosságúnak bizonyult.

Kemény, sok párharccal teli meccseken vagyunk túl. Bár nem sikerült továbbjutni az országos döntőbe, ismét kellemes élményekkel gazdagodtam – mondta a Monostorpályi középpályása.

A TAVONT-selejtező után már minden hajdú-bihari amatőr játékos pihenhet, mivel a bajnokságok bő három hónapig szünetelnek.

Az északkeleti selejtező végeredménye:

1. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 4 3 1 – 9–3 10

2. Nógrád vármegye 4 2 1 1 4–2 7

3. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 4 1 1 2 2–3 4

4. Heves vármegye 4 1 1 2 4–7 4

5. Hajdú-Bihar vármegye 4 1 – 3 3–7 3

A Hajdú-Bihar vármegyei válogatott eredményei:

Hajdú-Bihar–Borsod-Abaúj-Zemplén 1–4

Heves–Hajdú-Bihar 2–1

Hajdú-Bihar–Nógrád 0–1

Szabolcs-Szatmár-Bereg–Hajdú-Bihar 0–1

További eredmények:

Borsod-Abaúj-Zemplén–Nógrád 2–1

Nógrád–Szabolcs-Szatmár-Bereg 2–0

Szabolcs-Szatmár-Bereg–Heves 2–0

Heves–Borsod-Abaúj-Zemplén 1–3

Nógrád–Heves 1–1

Borsod-Abaúj-Zemplén–Szabolcs-Szatmár-Bereg 0–0

Szabolcs-Szatmár-Bereg–Hajdú-Bihar 0–1

A Hajdú-Bihar vármegyei válogatott kerete:

Kapusok: Kiss Béla (Sárréti DSK), Urbán Gergely József (Hajdúnánás)

Mezőnyjátékosok: Gügyei Zoltán (Monostorpályi), Rostás Gábor (Monostorpályi), Csordás József Tamás (Berettyóújfalu), Galla Patrik Balázs (Balmazújváros), Szabó Balázs (Hajdúsámson), Rácz Zsolt Bence (Monostorpályi), Lakatos Norbert (Hajdúnánás), Bohács Bence (Hajdúnánás), Újvári Zsolt (Hajdúnánás), Bogár Márk (Hajdúböszörmény), Katona Tamás (Bestrong SC), Kántor Tamás (Nyíradony), Mertin Lajos Richárd (Hajdúsámson), Bacskai Attila (Hajdúsámson), Sallai Csaba (Hajdúböszörmény), Vadász László Achilles (Hajdúnánás)

Vezetőedző: Szitkó Róbert (Berettyóújfalu)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában