Röplabda

2023.12.24. 11:59

Sikeres évet tudhat maga mögött a debreceni röplabdacsapat

Az együttes csapatkapitánya értékelte az esztendőt.

Haon.hu

Kis Polli szerint sok pozitív emléket gyűjtöttek

Forrás: Eötvös-archív

Befejeződtek az utánpótlás bajnokságok alapszakaszai. A téli szünetben is új információkkal szeretnénk szolgáni, ezért mind a nyolc csapatunk edzőjét és csapatkapitányát megkérdezzük, hogy mit gondolnak csapatuk szeptembertől a téli szünetig nyújtott játékáról, teljesítményéről. A DSZC-Eötvös DSE képzeletbeli karácsonyfája alá az U15 "A" együttesünk harmadosztályból másodosztályba kerülése kerül. A gárda csapatkapitányát, Kis Pollit kérdeztük – írták

– Úgy gondolom, hogy az idén a csapat nagyon kitett magáért, és a kemény munka meghozta gyümölcsét. Szeptemberben még eszünkben sem volt az osztályozó gondolata, hiszen nem gondoltuk, hogy azon a szinten állunk. De hogy egyre több mérkőzést szettveszteség nélkül megnyertünk, és a tabellát vezettük, egyre jobban elkezdtünk összeszokni és még több ésszel játszani. Első nagyobb ellenfelünk az UTE csapata volt, akit végül nagy akaratunk miatt 3:1-re elvertünk. Ezt követően nem sokkal a szezon legfontosabb mérkőzései vártak ránk, a tét az osztályozóra jutás volt. Sajnos a Kispest csapatától 3:1-re kikaptunk, de a Nyíregyházát 3:2-re vertük, így megőriztük az első helyet a tabellán. Az osztályozón is kiálltunk magunkért, segítettük egymást, így szerencsére a még akkor ll. osztályban lévő Miskolcot 3:1 arányban megvertük – mondta. 

Megnyerték a tornát 

– A Kistarcsa csapatát, aki pedig a lll. osztály másik csoportjában a ll. helyen állt, 3:0-ra sikerült legyőznünk, ami megerősítette a ll. osztályba való feljutásunkat. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen szépen kiálltunk magunkért! Az ezt követő napon, pedig a szezont az Eötvös Mikulás Kupával zártuk, ahol 10 csapat indult. 

A csoportgyőzelem után az első három között először Kikinda “A” csapatával 1:1-es mérkőzést játszottunk, az aranypontot pedig ők nyerték. Jászberényt 2:0-ra verték (azaz 45:31-re), aminek a kikindaiak nagyon megörültek, hiszen azt hitték hogy megnyerték a tornát.

Az utolsó meccset lejátszottuk Jászberénnyel, és a torna megnyeréséhez az volt a feladatunk, hogy a jászságiak nem szerezhettek 30 pontnál többet. Sajnos ez az elején nem látszott sikerülni, hiszen az elején 6:0-ra is vezettek, de a csapatunk összeszedte magát, és 25:16-ra fordítottunk. A második szettben a versenyszellem nagyon erős volt bennünk, ezért 25:7 lett az eredmény, és ezzel megnyertük a tornát – fogalmazott. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában