Vízilabda

2023.12.03. 08:55

Fájó debreceni vereség

Kellemetlen pofonba szaladt bele a DVSE az OB1/B 11. fordulójában.

Haon.hu

Rácz Máté kétszer volt eredményes

Forrás: DVSE-archív

Habár a két alapember, a csapatkapitány Macsi Patrik és Macsi Martin ezúttal nem utaztak el a csapattal, a vendégek számára kiválóan indult a mérkőzés: Tőzsér Dávid duplájával rögtön az elején elhúztak két góllal. A találkozó előtt a tizedik helyen álló Fehérvár percek alatt kiegyenlített, de a hosszú idő után visszatérő Rácz Máté megúszásgóljával ismét a debreceniek vezettek. A negyed utolsó találatát Kis Ferenc lőtte előnyből fél perccel a vége előtt. (2–4)
Kilenc találatot hozott a második nyolc perc, 5–4–es elosztásban a házigazda javára. Rácz Máténak köszönhetően először vezetett hárommal a DVSE–Master Good, majd Tőzsér Dávid állította vissza a közte hármat egy gólváltás után. Innentől azonban elkezdte a felzárkózást a vendéglátó, és fokozatosan közelítette meg a Debrecent. Hét másodperc volt hátra, amikor döntetlen állásnál Krizsai Bence volt eredményes, így egy gól még maradt az előnyből a félidőre. (7–8)

Megzavarodtak

Kardos Márton centerakciójával a hajdúságiak lőtték az elsőt a fordulás után, és ekkor talán még senki nem gondolta volna, hogy hamarosan teljesen más irányt vesz a meccs. A Fehérvár zsinórban lőtt négyet, és percek alatt átvette a vezetést. A hidegzuhany alaposan megzavarta a cívisvárosiakat Somorjai Sebestyén 11–10–nél még tudott egyenlíteni, ettől kezdve azonban egyre távolabb került a pontszerzéstől a vendégegyüttes. Az utolsó negyed előtt kettővel vezettek a fehérváriak. (13–11)

A záró játékrészben pedig olyan történt, ami fényévenként történik meg a debreceniekkel: egyetlen találatot sem szereztek nyolc perc alatt.

Ekkor egyébként már Rózsa Bence és Tőzsér Dávid is kipontozódott, amely tovább nehezítette az amúgy is mindössze 13 játékossal felálló vendég dolgát. A Fehérvár ellenben ötöt, végképp eldöntve a három pont sorsát. A hazaiak 18–11–re győztek, amely egyben a DVSE negyedik vereségét jelentette a szezonban – tudósított a debreceniek honlapja.

„Jól kezdtük a meccset, aztán ahogy haladtunk előre, egyre inkább elfáradtunk, főleg, hogy kevesen is voltunk. A végére elfogytunk, és teljesen szétesett a védekezésünk. Elől pedig sokszor pontatlanok voltunk, ami tovább nehezítette a dolgunkat” – nyilatkozta a meccs végén Kádár Kálmán vezetőedző.
A DVSE a következő mérkőzését a közvetlen rivális Cegléd ellen játssza jövő szombaton hazai medencében.

Férfi vízilabda OB I./B, 11. forduló
Fehérvári Vízilabda Sport Kft.–DVSE–Master Good 18–11 (2–4, 5–4, 6–3, 5–0)
Gólszerzők: Almási 4, Tóth M. 4, Hajós 4, Farkas 2, Kelemen 2, Mészáros, Tömör, ill. Tőzsér 4, Rácz M. 2, Somorjai 2, Kis F., Krizsai, Kardos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában