Kézilabda

2023.12.08. 09:53

Javítottak a kézis lányok

A magyar női válogatott Szenegált múlta felül.

Haon.hu

A lányok hatalmasat küzdöttek

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

Nem mondhatni, hogy jó szájízzel fejezték be a mieink a csoportmérkőzéseket, hiszen az első két kötelező győzelem után sima vereséget szenvedtek Montenegró ellen. Javítani a Szenegál elleni első középdöntős találkozón lehetett – írta a dvscschaeffler.hu. 

Kijött a különbség 

Kiválóan kezdte a meccset a magyar válogatott, kellően keményen és agresszívan védekezésben, elől pedig könnyedén alakították ki a helyzeteket, amelyeket többnyire sikerült is gólra váltani. Győri-Lukács találatával már 11-2-re vezettünk a 20. percben, nagy volt a különbség a két együttes között, továbbá Böde-Bíró jól védett. Az utolsó tíz percre feléledt az afrikaiak támadójátéka, mutattak egy-két olyan megoldást, amely miatt sokan felfigyeltek rájuk ezen a vb-n. Hat gólra zárkóztak az első félidő végére, ebben azért az is benne volt, hogy többet hibázott a magyar csapat. A második félidőben elővette a 7-6 elleni játékot a szenegáli kapitány, amely működött is, eredményesebbek voltak elől. Ennek ellenére nem igazán került látótávolságon belülre Szenegál, sőt a hajrában elsősorban Vámos Petra lendületével tovább sikerült növelni az előnyt és végül tíz góllal győzött Golovin Vlagyimir együttese. A mérkőzésen sajnos sérülést szenvedett Szemerey Zsófi, miután egy szenegáli játékos rácsúszott a térdére. 

Végig vezetve, magabiztosan győzte le a magyar válogatott az eddig meglepően jól szereplő, Horvátország ellen döntetlent elérő Szenegált. A mai nap másik jóhíre, hogy Horvátország legyőzte Montenegrót egy góllal, azaz ismét saját kezében van a saját sorsa a magyar válogatottnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában