Röplabda

2023.12.17. 17:34

Újabb Eötvös-csapat lépett szintet a hétvégén

Haon.hu

Szombaton a DSZC-Eötvös DSE felnőtt női NB II.-es együttese aratott győzelmet az Egri Városi Sportiskola ellen, vasárnap pedig az egyesület U17 „B” nevű csapata játszott osztályozót, közölte a debreceni klub.

A DSZC-Eötvös DSE U17 „B” nevű csapata
A DSZC-Eötvös DSE U17 „B” nevű csapata
Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A fiatalok a IV. osztály alapszakaszában 7 győzelemmel és egy vereséggel végeztek ez élen, így lehetőséget kaptak arra, hogy osztályozót játsszanak a III. osztályba kerülésért. A fordulót Újfehértón rendezték meg. A DSZC-Eötvös DSE az első szettben megilletődötten játszott a házigazda Újfehértói Sportklub ellen, és el is vesztette azt. Azután azonban felbátorodtak a játékosok, nagyobb százalékát mutatták meg a tudásuknak, mint előzőleg, és három, viszonylag sima játszmában megfordították a mérkőzést. A második találkozón a Gödöllői Röplabda Club ellen tovább tartott a magabiztos játék, és 25:12-re nyerte a DSZC-Eötvös DSE az első szettet. A másodikban a gödöllőiek jó szerváikkal meglepték a hajdúságiakat, de – ha kis szerencsével is – újabb szakaszgyőzelmet aratott a DSZC-Eötvös DSE. A harmadik játékrészben már ismét visszatalált eredményes játékához a DSZC-Eötvös DSE, és úgy nyert, hogy minden játékosa pályára lépett.

Ez a siker azt eredményezte, hogy januártól a III. osztályban játszhat a csapat. Az egyesületben a felnőtt NB II.-es csapat továbbra is esélyes a felsőházba jutásra. A hét utánpótlás-együttes közül egyiknek sem kellett osztályozót játszania egy alacsonyabb osztályba kerülés elkerüléséért, viszont az U15 „A” csapat osztályozón a III. osztályból a II. osztályba került, az U17 „B” pedig a IV-ből a III-ba,

Az U17 „B” együttes osztályozón győztes csapatának tagjai: Abaffy Tímea, Buglyó Viktória, Csukás Eliza, Kis Polli, Kovács Hanna, Kovács Jázmin, Madarász Boglárka, Molnár Jázmin Dóra, Moravecz Blanka, Sinka Laura. Edzők: Iberhalt László és Szombathy András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában