Súlyemelés

2023.11.30. 21:58

Hazai pályán taroltak a bajomiak

Hatból hat sportolójuk állhatott fel a dobogó tetejére.

Molnár Szilárd

Középen Földi József, körülötte a versenyzői

Forrás: Biharnagybajomi SE

Kitűnő eredmények születtek a Biharnagybajomban rendezett megyei minősítő súlyemelőversenyen múlt szombaton. Ezúttal Téglásról, Hajdúszoboszlóról és Biharnagybajomból vettek részt a sportolók a megmérettetésen
Földi József szervező, a bajomi súlyemelő szakosztály vezetője büszkén mondta a Haonnak, hogy mind a hat helyi tehetségük aranyérmes lett.
– Meglett a folyamatos munka eredménye, korábban még edzőtáborban is voltunk a minél jobb felkészülés érdekében – emelte ki. – Minden induló jól szerepelt, nem volt hibás gyakorlat. Máthé Balázsnak is most volt először versenye.

Én izgultam a legjobban, ezért a megmérettetés előtti este levittem a terembe, és az összerakott dobogónál, a versenylámpát is használva megcsináltuk a gyakorlatokat.

Elmagyaráztam neki, amit a kezdőknek szoktam, hogy amikor kimegy a dobogóra, meghajolva megadja a tiszteletet a bíróknak, de aztán már csak egy előre kinézett pontra néz, utána megfogja a rudat, és csak arra koncentrál, hogy ügyesen megcsinálja a gyakorlatot. Így is lett, szépen megcsinált mindent, nagyon büszke voltam rá – fogalmazott a szakember, aki azt is elmondta, valószínűleg jövőre a fiataloknál is megszűnik a pontozás, és már ott is csak jó vagy rossz gyakorlat lesz a versenyen.

foldi-jozsef-biharnagybajom-hajduszoboszlo-teglas-suylemeles-haon-sport-hajdu-bihar
A képen balról Dul Attila, Máthé Noel, Vass Dániel, Gál József, Mezei Oszkár és Máthé Balázs
Forrás: Biharnagybajomi SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában