Labdarúgás

2023.11.12. 20:40

Csak a szokásos: A DVSC drámai körülmények között legyőzte a Paksot – fotókkal

A Loki hatalmasat küzdött a találkozón.

Orosz Krisztofer

1-0-ra legyőzte a Loki a Paksot

Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC a mezőkövesdi fiaskót követően hazai pályán fogadta a Paks együttesét. A debreceni játékosok biztosan nagyon motiváltak voltak a 13. forduló zárómérkőzésén, hiszen az idei naptári évben utoljára szerepeltek a Nagyerdei Stadionban. A csípős hideg látszódott a nézőszámon is, sokan döntöttek úgy, hogy a televízióból követik az összecsapást. A kezdő sípszót megelőzően Dombi Tibort is köszöntötték a debreceniek.

A találkozót a fehérben játszó vendégek kezdték, a debreceni ultrák pedig az első perctől kezdve hangosan buzdították kedvenceiket. A meccs első lövésére a 4. percig kellett várni, de Ferenczi kísérleténél nem kellett játékba avatkoznia Szappanosnak. Agresszívabbak kezdett a Vasutas, a Tolna vármegyeiek a kontrákban bíztak. Annak ellenére, hogy a hajdúságiak akarata érvényesült, a B közép tagjai – vélhetően a kövesdi zakó miatt – hangot adtak nemtetszésüknek. A kezdeti dominancia után szép lassan átvették Kinyikék a kezdeményezést. A 20. minutumban a szívükhöz kaphattak a piros-fehér szurkolók, Bárány Donát csúnyán fogott talajt, szerencsére tudta folytatni a játékot. A játékrész felére már-már nyomasztó lett a paksi fölény, Dzsudzsák Balázsék pedig nem igazán tudtak mit kezdeni a nyomással. A 32. percben megrázta magát a DVSC, Bárány kapott remek labdát, testi erejét kihasználva lehámozta magát Kinyikről, de mellégurított. 

Derült égből a villámcsapás, a 37. percben a kapujához szegezte a Loki a Paksot, Bárány Donát bólintott kapura, Szappanos menteni tudott, de Vajda Botond góljával megszerezte a vezetést a Loki (1–0), az állás pedig nem változott a félidőig. 

Indulatos második félidő 

A fordulást követően a debreceni ultrák régi „jó” barátjukat, Szappanos Pétert köszöntötték nem éppen irodalmi stílusban. Rögtön a 47. percben Bárány duplázhatta volna meg az előnyt, de fejese elkerülte a kaput. Dzsudzsák Balázsék más fordulatszámon kezdték a félidőt, Bárány ismét veszélyeztetett, majd Dreskovics is, de Szappanos mindkét esetnél nagyot védett. A hazai publikum sem feledkezett meg Dombi Tibor születésnapjáról, állva éltette a stadion a „bombázót”. A vendégek egyébként a szerencsével sem álltak hadilábon, a sípmester pedig szintén kedvező ítéleteket fújt számukra. Kezdtek elszabadulni az indulatok, Szrdjan Blagojevics is hangot adott elégedetlenségének a negyedik játékvezetőnél. A vendégek néhány perc alatt negyedszer reklamáltak tizenegyest, a VAR-szoba mindegyik esetet vizsgálta, de egyik alkalommal sem könyörült rajtuk. A 72. percben eldönthette volna a három pont sorsát a Loki, de Ferenczi bepasszára nem volt érkező. Néhány minutummal később a Tolna vármegyeiek egyenlíthettek volna, Loncsar saját kapuja felé terelte a labdát, de Megyeri hatalmas bravúrt mutatott be. A 78. minutumban ismét Ferenczi próbálkozott, de Szappanos újra túljárt az eszén. Nem állt le a Loki, de a vendégek kapusa állta a sarat. Öt perccel a vége előtt Dzsudzsák került ajtó-ablak ziccerbe, de a lövése elakadt a menteni igyekvő védőben. A 88. percben viszont Bévárdit kaszálta el Szabó János, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, ám Dzsudzsák kihagyta a tizenegyest. 

Akadtak még helyzetek, újabb gól azonban nem született, a DVSC 1–0-ra legyőzte a Paksot.

A tények: 

OTP Bank Liga 13. forduló 

DVSC–Paks 1–0 (1–0) 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4144 néző Vezette: Rúsz Márton 

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Manrique (Romancsuk 68.), Loncsar – Bódi (Oliveira 76.), Dzsudzsák (Domingues 91.), Vajda (Bévárdi 68.)– Bárány (Majdevac 91.)

Paks: Szappanos – Silye (Kovács 37.), Kinyik, Szabó, Osváth (Beke 85.) – Windecker, Mezei (Hahn 68.), Pesti Szabó B. 68.), Lenzsér, Horváth (Skribek 68.), Papp 

Gól: Vajda 1–0 (37. perc)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában