Jégkorong

2023.11.22. 16:58

A DEAC hokisai győzni szeretnének pénteken

Vaszjunyin Artyom szerint a helyzetkihasználás döntő lehet a Brassó ellen.

Tóth Huba Elemér

Vaszjunyin Artyom vezetőedző

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában az UTE együttesét hazai környezetben 5–2-re múlta felül múlt vasárnap. A felek következő összecsapására nem sokat kellett várni, a DEAC a Magyar Kupa 3. fordulójának visszavágóján ismét az újpestiek ellen bizonyíthatott kedden este.

Hári Norberték kedvező helyzetből várhatták a visszavágót, ugyanis a fővárosban 2–1 nyertek, és igyekeztek a továbbjutáshoz az előnyt Derék utcai létesítményben is megőrizni. A találkozó rémálomszerűen indult a cívisvárosi gárda számára, hisz a lilák már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Bár a házigazdák Vasziljev két góljával aztán fordítani is tudtak, ám erre a második harmadban három gól volt a vendégek válasza. A záró szakaszban a fekete-fehérek előtt hiába adódott több hatalmas lehetőség is, nem sikerült élniük azokkal és végül 4–2 vereséggel búcsúztak a kupától.

A pontosságon múlott

A kiesést követően Vaszjunyin Artyom is csalódottan értékelt. – Annak tudatában, hogy jól dolgoztunk, és tényleg mindenki odatette magát, még fájóbb a vereség – gondolt vissza a DEAC trénere. – A csapatunk dolgát megnehezítette, hogy két légiósunkra sem számíthattunk, de büszkén mondom, aki jégre lépett, jól is teljesített.

Ez a mérkőzés a helyzetkihasználáson ment el, ugyanis rengeteg ziccert vezethettünk, de ami nekünk nem ment be, az az ellenfélnek sikerült.

A második harmadot megnyomtuk, rendkívül sokat forgattuk a korongot, azonban az UTE két kontrából is betalált. Különösen fájó, hogy a végén még az öt a három elleni játékunkat sem sikerült gólra váltani, megérdemeltük volna a továbbjutást, de hát ilyen a sport, innen kell továbblépni – mondta.

Fontos a koncentráció

A DEAC a bajnokságban 15 lejátszott mérkőzést követően 17 ponttal a tabella utolsó előtti helyét foglalja el. Következőnek november 24-én, pénteken 18 órától a három pozícióval előrébb lévő Corona Brassó együttese látogat Debrecenbe. Mivel az egyetemisták egy hónappal ezelőtt ezelőtt meggyőző játékkal 5–2 nyertek idegenben, Vaszjunyin Artyom elégedett lenne hasonló teljesítménnyel. – A brassóiak nyilván vissza akarnak vágni, de ha az idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan játszunk ellenük, és jól kihasználjuk helyzeteinket, ismét nyerhetünk – tekintett előre. – A Brassó egy topcsapat, nem engedhetjük, hogy bármikor kihasználják hibáinkat, csak összeszedetten lehetünk eredményesek.

Idén már megmutattuk, hogy bárkit meg tudunk verni, vagy szorongatni, akár a listavezetőt is.

A következő ellenfelünktől sem tartunk, ám céljaink csak akkor érhetők el, ha a helyzetkihasználásainkra jobban fókuszálunk. A Brassó játéka más, mint az Újpesté, de próbálunk felkészülni rájuk és itthon tartani a három pontot – zárta mondandóját a DEAC vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában