Lovaglás

2024.05.14. 15:05

Brillíroztak a debreceni lovasok a mesterek versenyén

Ifjabb Szabó Gábor, Fábián Johanna és Fábián Maja is szép eredményt ért el.

Haon.hu

Fábián Johanna és Quantum

Forrás: DEAC/Császár Fotó

Múlt csütörtöktől négy napon át tartott Szilvásváradon a Masters nemzetközi díjugrató világkupa és olimpiai kvalifikációs verseny. Húsz nemzet kétszáz lovasa – köztük három DEAC-os, ifj. Szabó Gábor, Fábián Johanna és Fábián Maja – állt starthoz a Lipicai Lovasközpontban, olvasható a debreceni klub honlapján.

Ifj. Szabó Gábor és Genius Conference
Forrás: DEAC/Császár Fotó

Remekül alakult a DEAC-osok számára

A Szilvásvárad Masters első megmérettetése a 6 és 7 éves lovak versenye volt, ahol 48 páros mérte össze tudását. Az első helyen Magyarország képviseletében Genius Conference és lovasa, ifj. Szabó Gábor végzett, őt követte az észak-macedón Manchester-Luka Zaloznik párosa, harmadik lett a szlovák színekben versenyző Mireja nyergében Juray Kryvjansky. 

A 125 cm-re kiírt junior versenyszám dobogójának legmagasabb fokára is DEAC-versenyző állhatott, a győztes ugyanis Fábián Johanna lett, aki Quantummal lett a mezőny legjobbja.

Komoly feladat várta a mintegy hatvan lovast a Longines világranglista pontot adó Gold Tour hibaidős versenyszámában. Szilvásváradon a háromcsillagos nemzetközi verseny 145 cm-es kategóriájában mindösszesen tíz hibátlan teljesítményt láthatott a több száz fős közönség. Az eredményhirdetésnél a magyar himnuszt játszották el, hiszen a leggyorsabb hibátlannal Xixo Borgia nyergében ifj. Szabó Gábor lovagolt, így övé lett a közel harmincezer eurós összdíjazású versenyszám fődíja. A fiatal lovak kétfázisos döntője is DEAC-sikert hozott, hiszen a győzelmet itt is ifj. Szabó Gábor szerezte meg, ezúttal Genius Conference nyergében.

Az utolsó napig izgulhattunk

Az ifjúsági kategóriában 130 cm-en rendezték a harmadik napi döntő versenyszámot. Kilenc páros tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáját hibapont nélkül lelovagolni, köztük volt Fábián Johanna is, aki az összevetés során már nem tudta megismételni az előző kör eredményét, és két levert akadály miatt a nyolcadik helyen végzett. Fábián Maja is nyeregbe ült, a Big Tour 125 cm-es kétfázisos versenyszámban két hibátlant lovagolt, ideje a 19. legjobb volt az 54 fős mezőnyben.

Az utolsó napon is volt minek örülnünk, ugyanis ifj. Szabó Gábor remekelt a világkupa pontot adó, háromcsillagos nemzetközi nagydíjban. A 155 cm-es alappályára harminckilenc lovas minősült, az összevetésben azonban már csak tizenketten lovagolhattak. 

A DEAC kiválósága mindkét körben hibátlant lovagolt, az idő alapján pedig a negyedik helyen végzett Mezőhegyes Chabalával, ezzel egyben megszerezte a harmadik (utolsó) minősítő pályát a jövő évi Európa-bajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában