Motorsport

2023.10.15. 16:47

Bukások miatt nem fejezték be Varga Tibi második versenyét

Bár a két piros zászló tönkretette a vasárnapi futamot, a magyar pilóta hasznosnak ítélte meg a jerezi hétvégét.

Molnár Szilárd

Varga Tibi a motorral

Forrás: Ivan Terron-archív

Ahogy arról a Haon-on szombaton már írtunk, Varga ”Szikla” Tibi, az MDR Racing hajdúsági pilótája a hétvégén a  spanyol SBK jerezi fordulóján húzta a gázt. Tibi a szombati első versenyen kategóriájában nyolcadik helyen ért célba a szombati versenyén. Sajnos a vasárnapi, második futamot két piros zászló is megszakította, így idő hiányában végül törölték a versenyt. Ami jó hír, hogy  neki ne lett semmi baja, el tudta kerülni az eséseket – számolt be a közösségi oldalán.
A 16 éves pilóta a Haonhoz Spanyolországból eljuttatott nyilatkozatából kiderült, habár természetesen sajnálja , hogy nem tudtak versenyezni vasárnap, összességében nem elégedetlen a jerezi hétvégével.
– Hasznos, élvezetes és tanulságos hétvégén vagyunk túl – hangsúlyozta. – Csütörtökön két szabadedzés után tudtuk, hogy komoly munka áll előttünk. Péntekre változtattunk néhány dolgon, de kevés volt a két etap, hogy mindent kipróbáljunk.  Szombaton már időmérő volt, így ott kellett további változtatásokat tesztelni. A csapat tapasztalata miatt minden változtatás után tovább tudtam gyorsulni, STK 600-as kategóriában a 10.- helyen kvalifikáltam magam.

Elégedettek voltunk az eredménnyel, hiszen korábban nem jártam ezen a pályán, így nem volt tapasztalatom róla.

A szombati verseny nagyon jó volt és ugyan csak néhány percig, de voltam dobogós helyen is. Végül az alkarom bedurranása miatt a 8. helyen értem célba. Boldogság volt egy ilyen mezőnyben 16 évesen, hisz nem lehetett nagyobb reményünk a pontszerzésnél – ecsetelte.

varga-szikla-tibor-motorsport-esbk-jerez-mdrracing-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-balmazujvaros
Varga Tibinél (elöl) több csapat is érdeklődött a jövőt illetően
Forrás: Ivan Terron-archív

Várja a barceloniai zárást

Vasárnapra a csapat ismét változtatott a további fejlődés érdekében, így Tibi komoly várakozással tekintett a verseny elé. A rajtja (akkor még ne tudta, hogy lesz második is) nem volt rossz, rögtön a 7. helyre rakétázott előre, de egy komoly baleset miatt megszakították a versenyt.

A második rajtja kicsit gyengébb lett, de az erős féktávjai miatt már az első kör felénél 6-ik volt. Lőtávolban volt a második hely, ám ismét súlyos baleset történt így törölték a versenyt.

– Összességében elégedettek vagyunk és nagyon várjuk a barcelonai záró hétvégét.

Az elmúlt napokban több csapat is érdeklődött nálunk a következő szezont illetően, aminek nagyon örültünk, mert talán ez a legjobb mérője annak, hogy hol tartunk, és jelenleg mennyit érünk a piacon.

Mindamellett nekem volt a legszebb esernyős ”csajom”! Szóval a jövő formálódik, köszönöm mindenkinek, aki miatt idáig eljuthattam – nyilatkozta Varga Tibi. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában