Motorsport

2023.10.02. 20:06

RedBull MotoGP Rookies Cup: Varga Tibort is meghívták a válogatóra!

A világ minden tájáról, 30 különböző nemzet több ezer versenyzője közül választották ki a 111 legjobbat.

Haon.hu

Varga Tibor

Forrás: VRT Motorsport

Óriási dicsőség a magyar motorsport számára, hogy több ezer jelentkező közül Varga Tibort ismét meghívták egyedüliként Magyarországról, a RedBull MotoGP Rookies Cup válogatóra! – írja hírlevelében a VRT Motorsport management. 

Ez az év egy nagyon különleges időszaka a fiatal motorversenyzők számára szerte a világon. Itt az ideje a 2024-es Red Bull MotoGP Rookies Cup válogató eseményének. 

Brad Binder, Jorge Martín, Pedro Acosta és több mint 200 másik versenyző is itt kezdte MotoGP pályafutását. 112 Rookies Cup versenyző indult GP-n, közülük 30-an 179 GP-t és 10 világbajnokságot nyertek. Jelenleg ők vezetik a Moto3-as és Moto2-es világbajnokságot, Martín pedig 3 pontra van az élen a MotoGP-ben, miután megnyerte a hétvégi Japán Nagydíjat.

A világ minden tájáról, 30 különböző nemzet  több ezer versenyzője közül választották ki a 111 legjobbat és várták a dél-spanyolországi Granada melletti Guadixben megrendezett válogatóra, ahol hétfőtől 3 napos megmérettetésen vesznek részt.
Az összegyűlt versenyzők nagyjából fele az 1. napon, a másik fele a 2. napon lép pályára. Közülük a legjobbak a 3. napon újra bizonyíthatnak. A 3. nap végén a válogató bizottság összeállítja a 2024-es RedBull Rookies Cup-ba meghívott 10 versenyzőt tartalmazó listát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában