Kézilabda

2023.10.09. 13:02

A Loki négy játékosát is meghívták az utánpótlás-válogatottakba

A fiatal tehetséges debreceniekre több korosztály nemzeti csapata is számít.

Haon.hu

A DVSC utánpótlás válogatott kézisei (balról): Ratalics Luca, Bristyán Dorina, Csernyánszki Liliána és Litschauer Nikol | Forrás: dvsckezilabda.hu

A DVSC kézilabdázói közül Csernyánszki Liliána a junior, Bristyán Dorina és Ratalics Luca az ifjúsági, Litschauer Nikol a serdülő válogatott keretéhez csatlakozik az októberi összetartások alkalmával – adta hírül a klub. A Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezette junior válogatott vasárnap találkozott Budaörsön. Az Európa-bajnokságot megnyerő együttes hatnapos edzőtábora alatt megmérkőzik a Moyra-Budaörs NB I.-es csapatával. A keretnek egy debreceni tagja van: a Bajnokok Ligájában is már a névjegyét letevő Csernyánszki Liliána.

Szintén vasárnap kezdődött az összetartás az ifjúsági válogatott számára is. A Bohus Beáta vezette együttes a NEKA-n találkozik, és két felkészülési mérkőzést vív Csehország korosztályos csapata ellen pénteken és szombaton. Két debreceni akadémista, Bristyán Dorina és Ratalics Luca is csatlakozik a válogatott kerethez.

A legfiatalabb nemzeti együttes, a 2008-2009-es születésű lányokból álló serdülő válogatott keret tagjai hétfőn, Győrben, az ETO Parkban találkoztak, majd csütörtökön és pénteken a szlovák korosztályos válogatott ellen játszanak felkészülési mérkőzéseket. Egy debreceni akadémista, Litschauer Nikol kapott meghívót. Új szövetségi edzője van a serdülőknek, Kun Attila személyében, aki elődje, Penszki Gergely segítője volt korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában