Tenisz

2023.09.18. 12:01

A legjobb ötven közé kerülésért küzd Marozsán Fábián

A Hajdúszoboszlói SE teniszezője szerint reális cél, ráadásul Fucsovics Márton is motiválja őket.

Haon.hu

Marozsán Fábián a top 50-be készül

Forrás: Flajsz Péter/24 óra

Marozsán Fábián volt a Sportrádió vendége. A Nemzeti Sport által szemlézett beszélgetés során szóba került a tenisz Davis-kupa-győzelem, az új menedzsment, a célok, valamint az, hogy még miben szeretne fejlődni karrierje során.   A Davis-kupa-siker kapcsán nemcsak magáról, hanem társairól is beszélt a Hajdúszoboszlói SE klasszisa.
„Számunkra egyéni teniszezőként nem csak a top száz a lényeg. Itt vagyunk Marcin kívül hárman, négyen, egy új generáció, akik próbálnak felzárkózni mellé, vagy túlszárnyalni őt, ami persze nem lesz egyszerű. Van előttünk egy példa, amit szeretnénk követni, jó úton vagyunk. 

Az, hogy én is top százas vagyok, az hatalmas dolog, de ott van Piros Zsombor is a száz körül és Valkusz Máté sincs messze tőle.

 Lehet a jövőben akár négy top százas játékosunk is, ami egy hatalmas dolog lenne. Úgy gondolom, ha ez összejön, akkor lesz esélyünk bejutni a nyolcas világdöntőbe is a Davis-kupában.

Ott akar lenni a GS-tornákon

Később személyes céljairól, valamint a Carlos Alcaraz elleni idei győzelméről, s annak hatásairól is beszélt.  „Személyes célom mindenképpen az, hogy hosszú távon bennmaradjak a százban, de természetesen ott szeretnék lenni mind a négy következő Grand Slam-tornán. 

A jövőben aztán szeretnék még többet, szerintem később a top ötven is reális lehet. Ha az összejön, akkor nevezhetem majd magamat igazán ATP-játékosnak.

 Az Alcaraz elleni győzelmet már soha senki nem fogja tőlem elvenni, erről még sokáig beszélnek, ebből még sokáig tudok erőt meríteni, de szeretnék még nagy eredményeket elérni, hogy más sikereimről is beszéljenek!” – nyilatkozta Marozsán Fábián.

A HSE teniszezőjével készült teljes beszélgetést ide kattintva hallgatható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában