Kézilabda

2023.09.14. 11:30

Tovább tudta vinni a hétvégi lendületet a Loki

Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler trénere úgy véli, a NEKA elleni mérkőzésből is tudtak mit tanulni.

Szabó Dóra

Petrus Mirtillék győzni mentek Balatonboglárra, és esélyeshez méltón be is húzták a meccset

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Hozta a kötelezőt a DVSC kézicsapata, mely magabiztos, 30–19-es győzelmet aratott szerdán Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ellenében. Az összecsapás elején becsúszott néhány hiba vendégoldalon, de ahogy telt az idő, úgy kapcsolt egyre magasabb fokozatra a Loki, mely Petrus Mirtill és Kácsor Gréta vezérletével 13 percnyi játékot követően már 7–3-ra vezetett. 

A támadásokat nem mindig sikerült ugyan góllal befejeznie a debrecenieknek, azonban a védekezés flottul működött, ezt jelzi, hogy félidőig csupán hét találatot engedélyeztek a piros-fehérek a lelkesen kéziző hazaiaknak. Fordulás után egyre hízott a cívisvárosiak előnye, és ahogy arra számítani lehetett, sima lett a vége, 30–19-re húzta be Szilágyi Zoltán alakulata a bajnokit.

Úgy álltak bele, ahogy kell

– Minden mérkőzésből lehet tanulni, mindig jobb egy összecsapás, mint egy edzés, ez a találkozó is értékes volt számunkra. Örülök, hogy egy fiatal, tehetséges csapat ellen tudtunk játszani. 

A védekezésünk végig rendben volt, ahogy telt az idő, kijött a fizikális különbség, így egyre nyílt az olló.

A helyzetkihasználásban voltak problémáink, főként az elején, sok hibával játszottunk, amit a NEKA ügyesen kihasznált, ettől függetlenül a végén nagyarányú győzelmet tudtunk aratni – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón a Loki mestere.

A Debrecenből Kácsor Gréta és Petrus Mirtill is hat-hat gólig jutott a derbin, így nagyban kivették részüket a sikerből. – Nagyon örülök, hogy a hétvégi lendületünket tovább tudtuk vinni, és úgy álltunk bele ebbe a meccsbe, ahogy kell, oda akartuk tenni magunkat. A győzelem volt a cél, próbáltuk betartani azokat a taktikai utasításokat, amelyeket az edzőnk mondott, ez többnyire sikerült is – fogalmazott Mici.

A balatoni „kiruccanás” után szombaton újabb Bajnokok Ligája-mérkőzés vár a Lokomotívra, 16 órától Győrben lesz jelenésük Vámos Petráéknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában