Futsal

2023.09.02. 12:24

Gólszegény meccsen kapott ki a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi futsalcsapata péntek este a Kecskemétet fogadta az NB I. negyedik fordulójában. Egyik csapat sem várhatta nagyon derűsen a meccset, mivel Tihanyi Csaba legénysége az előző három bajnokiját döntetlennel zárta, míg a hírös városiaknak a legutóbbi két játéknapon nem jött össze a pontszerzés – számolt be a deac.hu.

A vendégek kapuját az a Krajcsi Bence őrizte, aki a nyáron hat esztendőt követően távozott Debrecenből. A vendégek Tomics révén a harmadik percben kapufáig jutottak Tomics révén, de fellélegezhettek a hazai szurkolók, mert a labda kifele pattant. Először Siska dolgoztatta meg Krajcsit, aki a rövidbe tartó lövést védte. Ezt követően Nyerges Andrásnak akadt több dolga, ám a DEAC kapusa Pál Patrik, majd Suscsák Máté eszén is túljárt. A másik oldalon egy berúgást követően Faragó Lajos tüzelt, de Krajcsi látványos mozdulattal hárított.

Aztán a tizenötödik minutumban egy lecsorgó labdát kotort be Suscsák, ezzel a vendégek megszerezték a vezetést. Ekkor kevesen gondolhatták azt, hogy ez az egy gól dönt a három pont sorsáról. Gyakorlatilag a középkezdés után egalizálhatott volna Tóth Attila, de ígéretes helyzetből leadott löketét blokkolták. 

A második játékrész elején ismét Tóth próbált egyenlíteni, de Krajcsi ezúttal állta a sarat. Aztán Nyerges több alkalommal bebizonyította, hogy ő is képes bravúrokra. Pál Patrik kecsegtető pozícióból tűzött rá egy szabadrúgást, ennél a jelenetnél a szerencse is a hazaiaknál volt, mivel a kapufát találta el a kecskeméti húzóember.

Teltek a percek, de az egalizálás csak nem akart összejönni, pedig bőven akadtak lehetőségek, a lefújás előtt még az öt a négy elleni formációt is elővette a DEAC, de ebből sem sikerült gólt szerezni, így a Kecskemét 1–0-ra nyert a DESOK-ban.

A debreceni futsalcsapat négy kör után három egységgel rendelkezik, legközelebb jövő héten pénteken a Nyíregyháza érkezik vendégségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában