Kézilabda BL

2023.09.17. 11:30

Csak futottak az eredmény után a debreceni kézisek

A Loki trénere, Szilágyi Zoltán szerint megérdemelt győzelmet arattak a győriek, a cívisvárosiak védelme teljesen szétesett a második félidőben.

Szabó Dóra

Nem bírtak a Győrrel Hámori Konszuéláék

Forrás: NS/D. Cs.

Az Audi Arénában, Győrben vendégszerepelt a DVSC Schaeffler csapata szombaton, a felek a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában találkoztak. A Loki az előző szezonban kétszer a bajnokságban, és a Magyar Kupában is szoros meccset tudott játszani az ötszörös BL-győztes zöld-fehérekkel, most azonban ez nem sikerült. 

A találkozó eleje még jól nézett ki debreceni szempontból: a védelem remekül állta a sarat, és elöl is volt keresnivalójuk a cívisvárosiaknak, akik közül Csernyánszki Liliána remekelt. A győriek néggyel mentek félidőben, 14–10. 

Fordulás után aztán magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, a piros-fehérek ekkor már nem tudtak lépést tartani. Egyre nyílt az olló, hiába alakítottak ki helyzeteket Vámos Petráék, ezek kimaradtak, ráaádsul már hátul is akadtak problémák, a vége 35–23 lett. 

Fordult a kocka

– Végig a győriek domináltak a mérkőzésen, de ezzel együtt az első félidőben még jól tartottuk magunkat. A második játékrészben fordult a kocka. Kihagytuk a helyzeteinket, azokból pedig könnyű gólokat kaptunk és eljutottunk odáig, hogy a Győr örömjátékot játszhatott. 

Próbáltunk változtatni, a 7 a 6 elleni játék még úgy, ahogy működött is, de a védekezésünk teljesen szétesett, főleg a beállókkal nem tudtunk mit kezdeni.

A hazai csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – olvasható Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzőjének értékelése a klubhonlapon.

Hámori Konszuéla reméli, az önbizalmukat nem veti vissza ez a vereség. – Az első félidőben nem kaptunk sok gólt, mégis azt mondhatom, azokat a hibákat követtük el, amiket előre megbeszéltünk, ennek is volt köszönhető a félidei különbség. Aztán fordulás után egy fokozattal fentebb kapcsolt a Győr, mi csak futottunk utánuk, és az eredmény után. Én személy szerint szeretek a Győr ellen játszani, plusz motivációt ad számunkra, ha klasszisok ellen léphetünk pályára, ez most sem volt másképp. Remélem, ez a vereség nem veti vissza a csapatot, az önbizalmunkat nem befolyásolhatja negatívan az eredmény, a helyén kell kezelnünk a dolgokat – fogalmazott az összecsapás után a Sport TV kamerája előtt Hámori Konszuéla, a DVSC jobbátlövője, aki ezúttal három gólt jegyzett. 

Jövő héten két hazai találkozó vár a debreceni kézisekre: szerdán 17 órától a Dunaújváros látogat a Hódosba, majd vasárnap délután kettőtől a Bietigheimet fogadják a BL-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában