Jégkorong

2023.09.13. 12:22

Mezei Barna: Az előkészítő korosztályban tanuljuk a nagypályás szabályokat

A DHK U12-es piros csapata már mutatott bizakodásra okot adó jeleket.

Haon.hu

A debreceni fiatalok még tanulófázisban vannak

Forrás: DEAC Jégkorong Utánpótlás-archív

Vasárnap kora délután lépett jégre a DHK U12-es piros csapata is, akik szintén a DVTK Jegesmedvék JSA csapata ellen mérettették meg erejüket – írta a debrecenihoki.hu. 

A piros korosztályban percenkénti dudaszó szakítja meg a játékot, amikor sorokat cserélhetnek a pályán, ezzel is szoktatva a gyerekeket a nagypályás játékhoz. 

A DVTK ellen játszott mérkőzésről a vezetőedző, Mezei Barna nyilatkozott. – Az U12 piros csapatának a 2023/24-es szezon első felkészülési mérkőzésén, a miskolciak ellen sok mezőny küzdelemmel zajlott a játék, mindkét csapat inkább az egyéni játékra összpontosított. 

Előkészítő a korosztály neve, tehát itt kezdjük el tanulni a nagypályás játékot, szabályokat.

A cél a szezon végére a csapatjáték megvalósítása, melynek kezdete a két játékos összejátszása, amit a mai meccsen már láthattunk és ez bizakodásra adhat okot számunkra. Az elkövetkezőkben az egyéni képességek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, hogy a gyerekek magabiztosabbak legyenek a pályán – mondta. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában