Futsal

2023.08.30. 20:27

Büszke a játékosaira

Tihanyi Csaba, a DEAC edzője az eredménnyel nem, de tanítványai hozzáállásával elégedett volt.

Molnár Szilárd

Tihanyi Csaba

Forrás: Czinege Melinda

Gólzárporos döntetlent játszott egymással az MVFC Berettyóújfalu és a DEAC hétfőn este. A hangulat mind a pályán, mind a lelátón vármegyei rangadóhoz méltó volt az újfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban, időnként talán túl heves is. Bár mindig az újfaluiak szereztek vezetést, az egyetemisták mindig talpra álltak, és kiegyenlítettek, így összességében igazságos volt a pontosztozkodás, holott egyik csapat sem volt ezzel elégedett a lefújás után.

Extra motivációval

Az összecsapásnak külön pikantériát adott, hogy Tihanyi Csaba, a vendégek edzője éppen a Mezei-Villtől érkezett a debreceniekhez a nyáron, így számítani lehetett rá, hogy mindkét gárda extra motivációval lép majd pályára. A cívisvárosiak trénere a Haonnak a lefújás után elmondta, a játékosai hozzáállásával elégedett, de az eredménnyel nem. – Én mindig csalódott vagyok, ha nem nyerünk, ráadásul elképzelhető, hogy több játékost is elvesztettünk sérülés miatt – kezdett bele az elemzésbe. – Ugyanakkor annak örülök, hogy mentálisan ismét erősebbnek bizonyultunk az ellenfélnél, büszke vagyok a csapatomra. Egy vármegyei rangadó mindig magasabb hőfokú egy átlagos bajnokinál. 

A kemény játék az egy nagyon jó dolog, a durva nem, az alattomos pedig egyáltalán nem.

 Amikor két olyan csapat feszül egymásnak, amelyik nyerni akar, ott benne van, hogy néha elszabadulnak az indulatok, de összességében nem volt nagy probléma. Az első félidőben visszább álltunk egy kicsit a meleg miatt, talán az ellenfelet is túlságosan tiszteltük, de a szünetben megbeszéltük, hogy ezt felejtsük el. Hátrányban voltunk, fel kellett vállalni a játékot, és ha kell, akkor belemenni egy adok-kapokba. Ez is történt, ilyen szempontból teljesen elégedett vagyok a srácokkal – mondta el Tihanyi Csaba.

A bajnokság ötödik fordulójában a DEAC a Kecskemétet fogadja pénteken 18.30-tól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában